Hoofdrol voor digitalisering in innovatieprijs KVK

Computable in jury van 16e editie Innovatie Top 100

Computable neemt voor het derde jaar op rij plaats in de jury van de Innovatie Top 100. Dat is een wedstrijd voor bedrijven in het mkb, die georganiseerd wordt door de Kamer van Koophandel (KVK). Bedrijven kunnen zich tot en met 9 juli 2021 inschrijven voor de wedstrijd. Dit jaar is er extra aandacht voor digitalisering.

Met de wedstrijd wil de KVK een etalage bieden waar middelgrote en kleine bedrijven hun diensten en producten kunnen tonen. Inzendingen worden beoordeeld op groeipotentie, omzet, originaliteit, duurzaamheid en impact voor de branche en de samenleving. Er is in deze editie extra aandacht voor digitalisering. Het gaat bijvoorbeeld om het integreren van digitale technologieën in processen en nieuwe verdienmodellen. Alleen producten en diensten die al op de markt zijn, mogen meedoen.

In de zomer gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de innovaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek. In het najaar worden de honderd bedrijven en hun innovaties gepresenteerd aan het grote publiek.

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen geldprijs verbonden. 'De kracht van het initiatief is om te laten zien waartoe het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in staat is', stelt de organisator. De afgelopen vijftien jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb, aldus de KVK.

Slaaprobot Somnox

Somnox uit Delft veroverde met zijn slaaprobot de eerste plaats in de vorige editie van de KVK Innovatie Top 100 en mag zich een jaar lang 'het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland' noemen.

Gelet op de vestigingsplek van de bedrijven was in 2020 de provincie Noord-Holland koploper met 21 bedrijven in de KVK Innovatie Top100, gevolgd door Noord-Brabant met zeventien en Zuid-Holland met zestien bedrijven.

Na de ict-sector (achttien innovaties) waren de meeste innovaties afkomstig uit de sector food en agro (zestien) en de creatieve industrie (vijftien).

Inschrijven

Inschrijven voor de KVK Innovatie Top 100 kan via deze link.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KVK

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-28T15:08:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.