Onventis neemt Zweedse Spendency over

Onventis neemt Spendency over, een Zweedse leverancier van software om bedrijfsuitgaven te analyseren. De acquisitie sluit aan op het productportfolio van Onventis. Het Rijswijkse bedrijf verkoopt source-to-pay-suites om inkoopprocessen efficiënter te maken. Vorig jaar werd de Nederlandse factuurverwerker WorkFlowWise overgenomen.

Onventis, financieel ondersteund door Main Capital, wil samen met Spendency de leidende aanbieder in Europa worden van software op gebied van ‘spend management’. De directieteams van beide bedrijven dezelfde visie. De overname vergroot ook het geografische gebied waar Onventis actief is. Spendency is sterk in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Het gecombineerde klantenbestand van de groep telt meer dan duizend inkooporganisaties.

Het analyseren van uitgaven is cruciaal voor crisisbestendige supply chains, stelt Onventis. De pandemie heeft laten zien hoe belangrijk het analyseren van de uitgaven is voor inkoop- en financiële teams. Het verzamelen en analyseren van inkoopgegevens levert zinvolle inzichten op. Daarbij ondersteunt het besluitvormingsprocessen. Bovendien maakt het organisaties veerkrachtiger.

Sectoranalisten verwachten een sterke marktgroei van inkoopsoftware. Steeds meer organisaties vertrouwen namelijk op source-to-pay-suites om hun toeleveringsketens crisisbestendig te maken. Voor inkoop en finance zijn met name ai en analytische tools de drijfveren om de liquiditeit te verbeteren en de efficiëntie van de bedrijfsuitgaven te vergroten.

Stockholm

Spendency met zijn hoofdkantoor in Stockholm, is opgericht in 2015. Aangesloten op het erp dan wel inkoopsysteem van de klant, helpt Spendency haar klanten bij het verzamelen, verrijken en standaardiseren van inkoopgegevens. Zodra de gegevens zijn voorbereid, analyseert Spendency de gegevens via verschillende overzichten om kostenbeheersing van uitgavenprocessen mogelijk te maken.

Volgens Frank Schmidt, ceo van Onventis, biedt de Spendency-oplossing binnenkort veel meer dan alleen het analyseren van uitgaven. Hij denkt daarbij aan kunstmatige intelligentie, process mining en het analyseren van leverancier-risico's, de supply chain en duurzaamheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-23T10:32:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.