Main gaat softwarebedrijven ondersteunen in VS

Na Benelux, Duitstalige en Scandinavische markt nu beurt aan Noord-Amerika

De Haagse software-investeerder Main Capital Partners heeft de intentie om voor het eind van dit jaar een vestiging in de Verenigde Staten te openen. De participatiemaatschappij wil vanuit daar zijn Europese portfoliobedrijven ondersteunen in de Noord-Amerikaanse markt. Dat vertelt Bram Kaashoek, managing director Market Intelligence bij Main, in een vraaggesprek met Computable.

Main oriënteert zich op een geschikte vestigingslocatie aan de oostkust van de VS, zegt Kaashoek. Als managing director Market Intelligence & Performance Excellence is hij verantwoordelijk voor het team van datascientists die de investeerder voorzien van marktinformatie. Hij leidt ook de consultants die Mains portfoliobedrijven ondersteunen bij hun groeiplannen.

Lokaal netwerk opbouwen

"De oostkust is voor ons veel praktischer dan de westkust"

'Noord-Amerika heeft onze aandacht', vertelt Kaashoek. 'Enkele van onze portfoliobedrijven zijn zo volwassen dat ze erheen willen uitbreiden. Door onze blik op de VS worden we ook interessanter voor potentiële portfoliobedrijven.' Volgens hem moet het Amerikaanse team een lokaal netwerk opbouwen, best practices verzamelen en helpen bij betreding van de markt en bij acquisities.

De investeringsmaatschappij heeft een voorkeur voor vestiging aan de Amerikaanse oostkust in plaats van de westkust, waar veel techbedrijven zitten. 'De oostkust is voor ons veel praktischer. Je kunt er sneller heen reizen, het tijdverschil is kleiner en de techmarkt is minder overspannen dan aan de westkust.'

Tot dusver richt Main zich op deelname in it-bedrijven in Nederland, de Duitstalige regio en Scandinavië. De focus op de VS hangt echter al langer in de lucht. Afgelopen december nam Textkernel, een van de Nederlands Main-bedrijven, zijn Texaanse concurrent Sovren over. Beide bedrijven bieden tools voor personeelswerving aan de hand van machine learning.

Lees het hele vraaggesprek met Bram Kaashoek van Main Capital Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-11T10:42:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.