KPN neemt uitwisseldienst Open HealthHub over

Open HealthHub

Beeld: Open HealthHub

De zorgdivisie van KPN wordt de nieuwe eigenaar van digitale gegevensuitwisseldienst DVZA voor VVT-instellingen. Deze DVZA (dienstverlener zorgaanbieder) helpt verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties bij de uitwisseling van patiëntinformatie. Hij werd enkele jaren geleden ontwikkeld door de Utrechtse techstartup Open HealthHub.

KPN wil met de overname zijn positie in de zorgsector versterken. De door Open HealthHub ontwikkelde toepassing wordt onderdeel van de KPN Health Exchange. Deze biedt nu al een soortgelijke DVZA-dienstverlening, maar dan voor ziekenhuizen.

Met de diensten van Open HealthHub kunnen vragenlijsten, informatie en filmpjes veilig en gemakkelijk worden gedeeld tussen zorginstellingen en patiënten. Hierdoor vermindert de administratieve druk voor verplegend personeel en profiteren patiënten van betere informatie. Daarnaast is het platform te koppelen met bijvoorbeeld elektronische patiëntendossiers (epd's) en persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo's).

Koppeling

De uitwisseldiensten van Open HealthHub gebruiken de internationale standaard voor zorggegevens en -applicaties FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) in combinatie met open api's voor de koppeling tussen de verschillende systemen.

DVZA voor VVT-instellingen heeft bovendien het MedMij-label. MedMij is een afsprakenstelsel voor veilige data-uitwisseling tussen zorgaanbieders en patiënten. De uitwisseling vindt plaats via een persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo), meestal een website of app waarmee patiënten toegang hebben tot hun eigen medische gegevens en deze kunnen verzamelen, beheren, delen en aanvullen. Burgers moeten binnenkort een elektronisch afschrift van hun eigen medische gegevens kunnen krijgen.

Volgens oprichter en directeur Marco Woesthuis van Open HealthHub richt zijn bedrijf zich na de verkoop van de DVZA voor VVT-instellingen op de doorontwikkeling van de diensten Digitale vragenlijsten en Thuismetingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-18T10:16:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.