Connectiviteit uitdaging bij edge computing

Edge computing

Gebrekkige of lage connectiviteit vormt de grootste uitdaging die bedrijven ervaren bij edge computing. Ook stroomuitval of stroompieken die langer dan zestig seconden duren, geven hoofdpijn. Ruim dertig procent van de respondenten klaagt hierover. Ook vertragingen bij het onderhoud van apparatuur komen regelmatig voor.

Dit blijkt uit een onderzoek dat IDC in opdracht van Schneider Electric heeft gedaan naar edge computing, een van de belangrijkste aanjagers van een ‘digital-first’-wereld. Meer dan duizend Iit- en operationele professionals uit de industrie, gezondheidszorg, onderwijs en andere sectoren deden hier aan mee. 

Organisaties werden ook gevraagd wat de voornaamste belemmeringen zijn om extra in edge computing-applicaties en workloads te investeren. Bijna veertig procent noemde zorgen over het beheer van een grootschalige edge infrastructuur. Een derde was bezorgd over de veiligheid van de edge-infrastructuur.

De meest voorkomende use-cases van edge-infrastructuur zijn cybersecuritysystemen om het operationele netwerk lokaal te monitoren. Ook wordt de edge veel gebruikt om operationele data op te slaan en te verwerken en vervolgens naar de cloud te brengen. Daarna komt het gebruik van imaging en video voor veiligheid, inspecties en dergelijke. 

Organisaties werden ook gevraagd waarom ze in edge computing investeerden ter ondersteuning van deze use-cases of workloads. Vaak werd dan verbetering van de cybersecurity genoemd. Ook veerkracht en betrouwbaarheid van systemen waren belangrijke redenen. Een derde veelgenoemde categorie vormde de creatie van nieuwe producten, diensten of ervaringen van klanten. 

De bevindingen zijn samengevat in de IDC-whitepaper Succeeding at Digital First Connected Operations.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-03T09:41:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.