Migratiespecialist Asysco gaat naar Avanade

Asysco uit Coevorden, specialist in migratie van legacy-mainframe-applicaties, komt in handen van Avanade, integrator van Microsoft-oplossingen. Financiële details rond de overname zijn niet bekendgemaakt.

Avanade werd opgericht in 2000 door consultant Accenture en Microsoft, maar is grotendeels in het bezit van eerstgenoemde. Het bedrijf plaatst Asysco in het Avanade Azure Center of Excellence, dat organisaties helpt bij het moderniseren van mainframes en de overstap naar een modern cloud-platform. 

Asysco is gespecialiseerd in het migreren van Unisys- en IBM-mainframes naar een open Microsoft.Net-platform. Het bedrijf profiteert van een toenemende vraag naar het overzetten van legacy-Cobol-omgevingen naar een Microsoft cloudomgeving. Asysco doet met name migraties van klanten in Europa en Noord-Amerika (waar het ook een vestiging heeft in Peachtree City, Georgia).    

Het bedrijf is sinds 1978 actief met het moderniseren van Cobol-omgevingen. Asysco werkt daarbij met grote integratiepartners als Fujitsu en TCS. Het bedrijf bedient met name financiële instellingen en overheidsorganisaties. In Nederland staan onder meer Aegon, De Lage Landen, De Friesland Zorgverzekeraar en Vivat op de conduitestaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-20T17:05:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.