TU Delft opent ai-huis

Nieuw kantoor

De TU Delft heeft een ai-huis, Mondai genaamd, ingericht waar wetenschappers, studenten en specialisten op gebied van kunstmatige intelligentie kunnen samenkomen. Ook geïnteresseerd publiek is welkom.

Een programmering van lezingen, workshops, hackathons en andere events moet het bezoek stimuleren. Ook komen er inspiratiesessies voor het mkb, waarbij de inzet van ai centraal staat. De nieuwe ontmoetingsplek moet de innovatie aanjagen.

Tevens is Mondai het eerste Convergence Square in Delft waar de samenwerking tussen TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus MC, Universiteit Leiden en LUMC kan plaatsvinden.

Geert-Jan Houben, hoogleraar web information systems aan de TU Delft, stelde tijdens de opening vast dat ai-onderwijs aan alle studenten wordt aangeboden. Ai speelt ook een sleutelrol in onderzoek van aanwezige faculteiten. Rector Magnificus Tim van der Hagen voegde eraan toe dat alleen al aan zijn universiteit bijna 1.500 wetenschappers zich met ai bezig houden. Ook het innovatie-ecosysteem TU Delft Campus heeft een focus op ai en digitalisering. Om het potentieel op het gebied van ai te kunnen verzilveren, is samenwerking tussen al deze partijen cruciaal. ‘Met Mondai neemt TU Delft hierin het voortouw', aldus Van der Hagen. 

Mondai is gevestigd in het community-gebouw NEXT Delft op de TU Delft Campus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:20:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.