ABN Amro trekt Duitse innovatie-topman aan

Carsten Bittner.

De raad van commissarissen van ABN Amro wil de Duitser Carsten Bittner per 1 januari 2023 voor vier jaar benoemen tot chief innovation & technology officer (cito) en lid van het operationeel bestuur. Bittner werkt momenteel als chief technology officer (cto) bij Commerzbank AG. De Europese Centrale Bank (ECB) moet zijn benoeming nog goedkeuren.

ABN Amro roept voorafgaand aan de daadwerkelijke benoeming een buitengewone algemene vergadering bijeen om Bittner (Lippstadt, Duitsland, 1971) aan de aandeelhouders voor te stellen. De Duitse innovatie-topman volgt bij de bank de Deen Christian Bornfeld op. Die stopte officieel afgelopen 1 mei en keerde terug naar zijn vaderland Denemarken.

Voor zijn indiensttreding bij Commerzbank bekleedde Bittner managementposities bij de mediagroep Bertelsmann en it-concern Accenture. Hij is als econoom gepromoveerd aan de Universiteit van Karlsruhe. Bij ABN Amro gaat hij zich als cito bezighouden met de strategische ontwikkelingen op ict- en innovatiegebied.

Begin dit jaar benoemde de bank ook al een nieuwe chief digital officer (cdo) in de persoon van Jorissa Neutelings. Zij buigt zich bij ABN Amro over de manier waarop digitale diensten en data zijn in te zetten om dichter bij de klant te komen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-26T11:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.