Limburgs bedrijf integreert OpenAI GPT in platform

Bedrijven overal ter wereld hebben zich op ChatGPT gestort om die artificial intelligence (ai) in hun software te integreren. Maar het in Beek gevestigde Netpresenter, leverancier van software voor interne communicatie met medewerkers, heeft OpenAI GPT al ‘ingebouwd’ in de nieuwe (beta-)versie van zijn platform.

Frank Hoen, directeur/eigenaar van dit Limburgse bedrijf, ziet hierdoor met één klap veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. 27 jaar geleden zette hij Netpresenter op als communicatieplatform voor het intranet. Probleem was dat elke gebruiker dezelfde boodschappen kregen of het nu de directie, de receptie dan wel de werkers op de vloer betrof.

Met OpenAI GPT, een variant van ChatGPT, is deze interne communicatie precies op bepaalde doelgroepen of vestigingen af te stemmen. Niet alleen de inhoud maar ook bijvoorbeeld het woordgebruik en de hoeveelheid illustraties zijn aan te passen. Dit maatwerk zorgt ervoor dat bepaalde boodschappen weer tussen de oren van medewerkers komen.

Zeker nu sociale media als Instagram, Twitter en SnapChat alle aandacht opeisen, is dat geen overbodige luxe. Directies moeten er harder aan trekken om hun boodschap bij alle afdelingen te laten indalen. De nieuwe versie van het communicatieplatform helpt hen een eind op weg, stelt Hoen.

Zoektermen

OpenAI GPT maakt het mogelijk op basis van enkele zoektermen automatisch teksten te genereren, te vertalen en samen te vatten. Ook geeft het suggesties voor afbeeldingen. Organisaties kunnen deze content met één druk op de knop delen via alle mogelijke communicatiekanalen, van bedrijfsapp tot screensaver en narrowcasting-schermen in de kantine.

Daarnaast heeft Netpresenter zijn eigen, in Beek ontwikkelde, ai toegevoegd die de effectiviteit van de communicatie kan vergroten.

Zo is het platform in staat om te meten of de gedeelde informatie daadwerkelijk wordt geopend door medewerkers, blijft hangen en of er behoefte is aan meer verdieping of herhaling. Hiermee kan de software automatisch de boodschap herschrijven en beter afstemmen. Ook kan Netpresenter bijvoorbeeld bestaande content, of deze nu in Microsoft Teams, SharePoint of het intranet staat, samenvatten en delen met collega’s.

Hoen benadrukt dat de software ondersteuning geeft bij de interne communicatie. Omdat OpenAI GPT niet feilloos werkt, moet er altijd een communicatiemedewerker tussen zitten. Hoen: ‘Zie deze technologie als een realtime-redacteur die snel op maat kan werken, herschrijven en samenvatten. Ai kan ook heel snel actuele berichten oppakken en het standpunt van de directie er naast zetten. Zeker in crisissituaties kan dat handig zijn.’

Waar bedrijven nu voor elk communicatiekanaal andere content moeten maken, brengt Netpresenter de juiste inhoud automatisch in luttele seconden bij de juiste personen via de juiste kanalen. Medewerkers krijgen op deze manier alleen de informatie te zien die voor hen op dat moment relevant is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-02T10:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.