ASM investeert honderd miljoen euro in Zuid-Korea

ASM International, fabrikant van apparatuur voor de chipindustrie, gaat de productie- en innovatiecentrum in Dongtan (Zuid-Korea) aanzienlijk uitbreiden. Het bedrijf met hoofdkantoor in Almere wil daar de komende drie jaar ongeveer honderd miljoen euro investeren. De r&d-infrastructuur ondergaat een uitbreiding, terwijl er ook extra productiecapaciteit bijkomt.

Hierover is in principe overeenstemming bereikt tussen ASM en het Koreaanse ministerie van Handel, Industrie en Energie. Korea is een belangrijke locatie voor ASM, waar enkele van de meest geavanceerde toepassingen worden ontwikkeld. Atomic layer deposition (ald) ‘gap fill’-toepassingen, de specialiteit van ASM, zijn daar een recent voorbeeld.

Volgens ceo Benjamin Loh blijft ASM investeren omdat tot het eind van dit decennium een snelle groei van de markt voor halfgeleiders wordt verwacht. Niet alleen grote Koreaanse afnemers, ook klanten wereldwijd zullen van de uitbreiding in Dongtan profiteren.

ASM, sinds 1989 actief in Korea, telt daar meer dan 450 werknemers. Korea is het wereldwijde centrum voor de peald-activiteiten van ASM, een gepatenteerde ald-ontwikkeling die verbeterde filmeigenschappen bij lagere temperaturen mogelijk maakt en zorgt voor extra controle over de filmeigenschappen

Lokale onderzoekers uit ontwikkelden verschillende innovaties zoals de ald quad chamber module (qcm)-architectuur, de Tenza-ald voor het opvullen van gaten met een ultrahoge beeldverhouding en hoogwaardige peald-oxiden en -nitriden voor afstandshouders, voeringen en andere applicaties voor het vormen van patronen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het zou fijn zijn in deze tijd dat deze bedrijven de productie weer in Nederland gaan vestigen. Onze overheid speelt ook voor sinterklaas.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-07T09:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.