Frank Buytendijk keert terug naar Gartner

Computable-expert Frank Buytendijk is onlangs overgestapt van softwarebedrijf Be Informed naar marktonderzoeker Gartner Research. Sinds 1 januari 2013 is hij bij Gartner research-vicepresident. Hij zal er bijdragen aan de wereldwijde onderzoeksagenda voor informatiemanagement. Zijn aandachtsgebieden zijn informatiemanagement, strategie en semantische technologie.

Frank Buytendijk was al eerder bij Gartner Research werkzaam, tussen 2001 en 2006. Destijds richtte hij zich op business intelligence en prestatiemanagement. Daarna was hij vicepresident corporate strategy bij Hyperion, vicepresident en fellow bij Oracle, verantwoordelijk het zogeheten thought leadership-programma. Tot voor kort was hij chief marketing officer bij het Nederlandse softwarebedrijf Be Informed.

Regiodirecteur Benelux Marc Swartjes is blij met de terugkeer van Buytendijk bij Gartner: ‘Informatiemanagement is een erg belangrijk thema bij middelgrote en grote bedrijven in de Benelux. Hoewel Buytendijk wereldwijd zal worden ingezet, heeft hij ook in zijn eigen regio een erg goede reputatie, door zijn boeken, columns en presentaties.’

Buytendijk: ‘Informatie is een van de belangrijkste productiefactoren geworden. Bedrijven kunnen nog steeds fors concurrentievoordeel halen uit het juiste gebruik van informatie. Ik ben er trots op dit vakgebied te  helpen vormgeven. Daarbinnen ben ik ook erg geïnteresseerd in de inzet van innovatieve technologie.’

Socrates

Buytendijk is regelmatig actief als spreker en dagvoorzitter bij congressen en evenementen over ict. In 2012 publiceerde hij het boek 'Socrates Reloaded', dat door Computable-lezers lovend werd besproken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-11T17:13:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.