Blockchain-startup Unchain krijgt geld voor groei

Investeerder Han de Groot ondersteunt de groeiplannen van startup Unchain.io. Dit bedrijf uit Amsterdam biedt het blockchainintegratieplatform The Blockchain Gateway. Met het extra kapitaal wil Unchain zowel de productontwikkeling als ook de business development gaan opschalen. Naast deze investering, waarvan de omvang niet bekend is gemaakt, meldt de startup dat het een contract heeft getekend met energieconcern Vattenfall.

Middels The Blockchain Gateway kunnen organisaties eenvoudig, veilig en schaalbaar aansluiten op alle blockchainnetwerken, aldus Unchain. Investeerder Han de Groot, voormalig topman van Macromill, ziet er wel brood in en is als kapitaalverstrekker ingestapt. De Groot die, na het oprichten en later opgaan van zijn bedrijf Metrixlab in Macromill verder is gegaan als investeerder, wil een portfolio opbouwen rond blockchaintoepassingen.

De huidige versie van de The Blockchain Gateway wordt gebruikt in een beperkt aantal trajecten met klanten en partners, zoals systeemintegratoren, applicatieleveranciers en cloudaanbieders. Unchain heeft een zogeheten Early Access Program opgezet waaraan geïnteresseerde partijen kunnen meedoen.

Vattenfall

Een van de eerste wapenfeiten van het eind 2016 opgerichte Unchain is een overeenkomst met Vattenfall voor het uitvoeren van een proef met energietransacties gebaseerd op blockchaintechnologie. Het Zweedse energieconcern, waar ook Nuon onder valt, koos Unchain als partner vanwege de kennis van het blockchainimplementatieraamwerk Hyperledger Fabric en het kunnen omgaan met grote bedrijven.

De startup is kortgeleden toegelaten tot het 'Small Business Innovation Research Programma' (SBIR) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met een blockchainoplossing waarbij mensen hun digitale identiteit zelf kunnen beheren. De SBIR financiert een haalbaarheidsonderzoek en een toegepast onderzoek voor de verdere marktontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T16:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.