Hoogste stijging jaaromzet voor Tata in drie jaar

It-dienstverlener Tata Consultancy Services (TCS) heeft zijn boekjaar 2017 afgesloten met een jaaromzet van iets meer dan negentien miljard dollar. Dat is 1,51 miljard of 8,6 procent meer dan in 2016. Het is de hoogste aanwas in drie jaar voor TCS.

Het operationele inkomen van de van oorsprong Indiasche it-groep tikte af op bijna 4,5 miljard dollar. De marge bedroeg bijna 25 procent. Vooral in het vierde kwartaal van het boekjaar trok het bedrijf uit Mumbai een spurt: de omzet lag in die periode bijna 43 procent hoger dan in het voorgaande boekjaar.

‘De hoge vraag naar digitale diensten over alle sectoren heen en grote transformatie-deals hebben ons een van onze beste kwartalen van de laatste jaren opgeleverd’, zegt ceo Rajesh Gopinathan. ‘Dit sterke einde laat ons toe om het nieuwe boekjaar met vertrouwen tegemoet te zien.’

Tata heeft nu wereldwijd zo’n 394.000 mensen in dienst en is actief in 46 landen, waaronder de Benelux. Naar beurswaarde is het momenteel het meest waardevolle bedrijf van India. Eerder deze maand kwam het bedrijf nog uit de bus als ‘nummer één naar klantentevredenheid’, in de Whitelane Study, een onderzoek bij tweehonderd topmanagers van grote bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-20T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.