Brightlands opent blockchain- en ai-vloer op campus

Opening van de Brightlands Techruption communityvloer.jpg

De opening van de Techruption community vloer op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. V.l.n.r: Nick Bos, Peter Verkoulen, Annette Mosman en Joost van den Akker (Foto: Marcel van Hoorn)

De Brightlands Smart Services Campus uit Heerlen opent zijn deuren voor startups die oplossingen op basis van blockchain en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) ontwikkelen om (de gevolgen van) klimaatverandering tegen te gaan. Hiervoor is een nieuwe communityvloer van drieduizend vierkante meter geopend. Deze draagt de naam Techruption.

Op deze Techruption-vloer werkt een community aan de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Daarbij worden technologieën als kunstmatige intelligentie en blockchain ingezet. De community bestaant uit wetenschappers, ondernemers, studenten en investeerders.

De communityvloer van drieduizend m2 biedt programma’s om ideeën uit te werken tot prototype's. De programma’s beschikken over cross-sectoraal (gemengde) teams en werken agile door middel van korte sprints. Het gaat om een incubatieprogramma voor startups. Dit gebeurt in samenwerking met Brightlands Innovation Factory. Daarnaast worden trajecten uitgevoerd om tot use-cases te komen. Dat gebeurt in samenwerking met TNO, BISS Instituut en SCO Smart Climate Opportunities.

De Techruption-community vloer werd op 24 mei geopend door vertegenwoordigers van Provincie Limburg, APG, Universiteit Maastricht, IBA Parkstad, Gemeente Heerlen en de Campus. De uitbreiding van deze vloer volgt 1,5 jaar na de opening van de Brightlands Smart Services Campus. Daar zijn inmiddels ruim zestig bedrijven en instellingen aan verbonden. De campus is opgericht door APG, Maastricht University en de Provincie Limburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-25T10:32:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.