Tech-instituut Tilt viert 25-jarig jubileum

Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Tilt, viert in 2019 haar 25-jarige bestaan. Het instituut van de Tilburg University trapt het jubileumjaar af met een themamaand over de macht van techreuzen. Daarin staat de invloed van partijen als Google, Amazon en Facebook centraal.

Op dinsdag 15 januari toont Tilt in samenwerking met Pop-up Cinema de film The Cleaners in de Nieuwe Vorst in Tilburg. Op 22 januari 2019 volgt de documentaire Toegang. Na afloop is er een debat in de nieuwe Tilburgse LocHal. In het jubileumjaar volgen films, lezingen, debatten en een congres.

Tilt (Tilburg Institute for Law, Technology and Society) is in een kwart eeuw uitgegroeid tot een belangrijk instituut op het gebied van onderzoek naar en onderwijs over de regulering van technologie en sociale innovatie gerelateerd aan technologie.

Privacy, e-health en cybercrime

Tijdens het jubileumjaar vinden verschillende (publieks-)evenementen over actuele thema’s plaats. Voorbeelden zijn cybercrime, e-health, privacy en oplossingen voor klimaatverandering.

In mei wordt een conferentie georganiseerd over regulering van een wereld in transitie. Verder zijn er verschillende boek- en filmavonden. In februari wijst een gids tijdens een stadswandeling door het centrum van Tilburg op de gevaren van datadiefstal in de openbare ruimte.

The Black Box Society

In juni 2019 spreekt expert op het gebied van recht en ai, Frank Pasquale. Zijn boek The Black Box Society, dat ingaat op de geheime algoritmen van controlesystemen voor betaalverkeer en informatie, geldt als een belangrijk werk over maatschappelijke ontwikkelingen rondom digitalisering en de informatie-economie.

Het volledige lustrumprogramma voor 2019 is hier te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-11T16:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.