ING start innovatieplek Cumulus Park Amsterdam

ING, gemeente Amsterdam en onderwijsinstellingen werken samen in nieuw innovatiecluster

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, Ralph Hamers (ceo ING Group), Geleyn Meijer (rector HvA) en Edo de Jaeger (voorzitter college van bestuur ROCvA) geven het officiële startsein voor Cumulus Park.

De gemeente Amsterdam, ING, ROC Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam zijn een nieuw publiek-privaat innovatiecluster gestart in Amsterdam-Zuidoost. Op de begane grond en de eerste verdieping van de nieuwbouw van ING komt Cumulus Park dat zich de komende jaren moet ontwikkelen tot kennisdistrict rondom digitalisering, urbanisatie en digitale identiteit.

Het startschot van Cumulus Park werd gisteren gegeven door burgemeester Femke Halsema en ING-directeur Ralph Hamers. ‘Cumulus Park wil in de komende jaren uitgroeien tot dé plek waar ondernemers, grote en kleine bedrijven, onderzoekers en studenten samenwerken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die nu én in de toekomst spelen, zoals urbanisatie en digital identity’, lichtten de aanwezigen toe.

Door het bundelen van kennisgebieden en ervaring moeten nieuwe projecten, samenwerkingen en businessmodellen ontstaan die vanuit één organisatie worden ontwikkeld. Het gaat bijvoorbeeld om oplossingen voor digitale identiteitscontrole voor banken en de overheid. Ook komen er onderzoeksgroepen voor technologische ontwikkelingen rondom urbanisatie.

10 plekken voor PhD-studenten

Vanaf 2020 starten co-creatie-trajecten en vinden er inspiratie- en kennisevenementen plaats. Er wordt een multidisciplinaire minor opgezet die plaats biedt voor tien phd-studenten. Daarnaast starten tests op het gebied van innovatie en data-analyse. Daarbij draait het om vraagstukken zoals: hoe zorgen we ervoor dat mensen leefbaar, veilig en gelukkig in de stad van de toekomst kunnen wonen? En hoe kunnen mensen zich identificeren en kan hun identiteit beschermd worden in de digitale wereld?  

Een woordvoerder kan nog geen exact cijfers geven over het aantal personen dat van start gaat in Cumulus Park: 'Het gaat om tientallen personen en die groep zal op termijn groeien.' 

Start Cumulus Park Amsterdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-10T11:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.