High Tech Software Cluster in EU-innovatienetwerk

Als onderdeel van het Digital Europe-programma zetten de Europese Commissie en haar lidstaten een netwerk van European Digital Innovation Hubs (EDIH) op. Van dat netwerk maakt sinds vandaag ook het Smart Industry Fieldlab High Tech Software Cluster in de Eindhovense Brainport deel uit.

Digital Innovation Hubs (DIH’s) zijn one-stop-shops die bedrijven helpen om met digitale technologieën concurrerender te worden in het licht van productieprocessen, producten of diensten. Die technologieën strekken zich uit over de terreinen van sensoren, iot, robotisering, big data, ai, digitale tweeling en ar/vr.

De toelating tot het innovatienetwerk, met akkoord van de Europese Commissie, geldt als prestigieus en betekent dat het voor andere koplopers in de EU én de wereld makkelijker moet worden om samen te werken met het High Tech Software Cluster.

Genoemd cluster telt een dertigtal software-ontwikkelende bedrijven dat met (regionale) hardware-bedrijven nieuwe bedrijvigheid in de Eindhovense maakindustrie wil ontwikkelen. Meer precies, door industriële bedrijven te helpen om digitalisering onder de knie te krijgen en slimme producten, diensten en bedrijfsmodellen te realiseren. Vanuit het cluster vinden om die reden regelmatig workshops en trainingen rond software-innovatie plaats.

Fabriek van de Toekomst

Het High Tech Software Cluster, een project van Brainport Development, behoort tot de officiële Smart Industry Fieldlabs en maakt deel uit van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Dit initiatief is opgesteld door bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en brancheverenigingen in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).

Bij het innovatieprogramma zijn zo’n 75 bedrijven en zes kennisinstellingen aangesloten. De faciliteiten voor de Fabriek van de Toekomst worden op dit moment gerealiseerd op het terrein van Brainport Industries Campus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er zitten een aantal onvolledigheden in het artikel. De EDIH zijn nog in voorbereiding. De 'normale' DIH bestaan al langer en worden dit jaar vervangen door de EDIH. Zie de website over de DIH's https://s3platform.jrc.ec.europa.eu/documents/20182/318091/Netherlands.pdf/14ed2388-0074-451b-850b-19a92d419cb4

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-06T14:58:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.