Y. Digital versnelt ontwikkeling via overname CSSI

samenwerking

Y. Digital uit Zeist neemt branchegenoot CSSI-Motion uit Driebergen over. Hiermee haalt de kersverse it-dienstverlener ervaring en intellectueel eigendom binnen voor de verdere ontwikkeling van digitale assistenten. De samengevoegde organisatie moet de productontwikkeling versnellen.

Y. Digital levert producten en diensten op het gebied van kunstmatige intelligentie (ai) en data science aan met name overheden, de advocatuur en financiële sector. Het ontwikkelt interactiemodellen voor eindgebruikers en automatiseert dossierverwerking voor werknemers. De organisatie is begin dit jaar opgericht door Paul van der Hulst. Hij richtte in 2012 Jibes Data Analytics op, dat een paar jaar later in handen kwam van Viqtor Davis.

CSSI digitaliseert kennisintensieve processen en maakt deze klantvriendelijker en efficiënter. De organisatie, opgericht in 2013, specialiseert zich in regelgeving, customer experience (cx) en architectuur en bedient grote, publieke organisaties. Het bedrijf staat onder leiding van Art Ligthart.

Van der Hulst en Ligthart hebben in het verleden gezamenlijk projecten gerealiseerd voor onder meer de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van binnenlandse zaken.

Nu CSSI in handen komt van Y. Digital krijgt die laatste toegang tot meer kennis en ervaring om zo de productontwikkeling te versnellen. De gecombineerde organisatie bestaat uit zo’n acht collega’s. Directeur Van der Hulst vertelt verder nog groeiambities te hebben, onder meer op vlak van productontwikkeling en geografische uitbreiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-02T11:09:00.000Z Suzanne Martens