IBM stampt cloudplatform voor olie-industrie uit grond

ja-knikker

IBM en zijn dochter Red Hat gaat samen met Schlumberger (een grote toeleverancier voor de olie-industrie) een digitaal platform bouwen waar olie- en gasontginners data kunnen opslaan, bewerken en bewaren.

Concreet zal Delfi, het eigen software-platform van Schlumberger, ontsluiten om exploratie- en productiedata voor klanten beschikbaar te maken. Daarvoor wordt vertrouwd op IBM’s hybride cloudtechnologie, gebouwd op het Red Hat OpenShift-containerplatform. Ten tweede wordt een cloudversie opgezet van het OSDU-dataplatform, een open dataplatform voor de hele sector.

Delfi bestond al langer, maar was tot nu toe slechts beschikbaar bij bepaalde cloudproviders. Met OpenShift wordt het mogelijk om Delfi-applicaties in elke infrastructuur te implementeren, van traditionele datacenters tot multi-cloud-omgevingen, inclusief private en publieke clouds. Zo zijn meerdere providers in te zetten en kunnen gebruikers gemakkelijk voldoen aan de lokale regelgevingen in bepaalde landen, bijvoorbeeld rond het opslaan en gebruik van data.

Delfi bevat ook geavanceerde analytics- en ai-mogelijkheden die energiebedrijven moeten helpen bij de ontginning van olie en gas. Het platform kan op basis van data bijvoorbeeld helpen beslissen waar er geboord moet worden om olie te vinden en onder welke hoek dat moet gebeuren.

De samenwerking van IBM met Schlumberger maakt deel uit van de nieuwe strategie van Big Blue om toepassingen rond hybride cloud en open architecturen te versnellen. ‘IBM richt zich op essentiële industrieën, zoals energie, die de cruciale processen van de wereld uitvoeren’, zo klinkt het. De coronacrisis en de daaropvolgende economische krimp hebben de noodzaak daaraan alleen maar groter gemaakt, aldus IBM.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-09T10:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.