Nokia legt private 5G aan voor Volkswagen

De Wolfsburg Volkswagen-fabriek in Berlijn, de grootste fabriek van Volkswagen ter wereld.

Netwerk- en telecomreus Nokia heeft een privaat 5G-netwerk geïnstalleerd op het hoofdkwartier van Volkswagen in het Duitse Wolfsburg. Het netwerk maakt gebruik van de 3,7-3,8-GHz-band.

Het private 5G-netwerk bestrijkt het productieontwikkelingscentrum en de ‘piloothal’ in de fabriek in Wolfsburg. Met het project test Volkswagen of de 5G-technologie voldoet aan de eisen voor de voertuigproductie. Er zijn sensoren, machines, voertuigen en andere apparaten op het netwerk aangesloten, alle met hoge snelheid en lage latency. 

De eerste gebruiksscenario's die onder de loep gaan, zijn het draadloos uploaden van gegevens naar geproduceerde voertuigen en het intelligent netwerken van robots en draadloze assemblagetools. Alle data blijven op de VW-site en worden in realtime aan de edge van het netwerk verwerkt.

‘Voorspelbare draadloze prestaties en de realtime-mogelijkheden van 5G hebben een groot potentieel voor slimme fabrieken in de niet zo verre toekomst’, zegt Klaus-Dieter Tuchs, hoofd netwerkplanning bij Volkswagen. ‘Met deze proefimplementatie verkennen we de mogelijkheden die 5G te bieden heeft en bouwen we aan onze expertise in het bedienen en gebruiken van 5G-technologie in een industriële context.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-07T10:39:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.