Pandemie versnelt digitalisering wagenparkbeheer

Het tempo waarmee beheerders van wagenparken in Europa digitaliseren, ligt het hoogst in Nederland. 85 procent implementeerde meer digitale oplossingen sinds de pandemie begon. Dit blijkt uit een onderzoek van Webfleet Solutions onder 1.050 Europese besluitvormers op het gebied van wagenparken. Honderdvijftig Nederlandse wagenparkbeheerders deden hier aan mee.

Na koploper Nederland volgden Italië en Spanje met ieder 77 procent. Het land met het laagste tempo van digitalisering is Duitsland (65 procent). Hierbij moet echter worden opgemerkt dat Duitsland in vergelijking met andere landen al beschikte over het hoogste percentage wagenparken met geautomatiseerde digitale systemen voor het beheer van de dagelijkse taken.

Digitalisering draagt in belangrijke mate bij aan de efficiëntie en veiligheid van wagenparken. De belangrijkste toegevoegde waarde die digitalisering volgens Nederlandse wagenparkbeheerders te bieden heeft, is een verbeterde klanttevredenheid. Ook het welzijn van bestuurders en lagere voertuigkosten worden vaak genoemd.

Covid-19 stimuleert de digitalisering. Drie digitale oplossingen werden in deze periode in Nederland veel ingevoerd: digitale documenten, apps en de elektronische handtekening. Elk van deze oplossingen ondersteunt het op afstand regelen van zaken, een veilige manier van werken voor medewerkers in deze pandemie, en maakt het wagenparkbeheer ook efficiënter.

Het waarborgen van de veiligheid van bestuurders door het minimaliseren van fysiek contact vormde de belangrijkste drijfveer voor het digitaliseren van het Nederlandse wagenparkbeheer. Op de tweede en derde plaats kwamen het naleven van de voorschriften en het verhogen van de efficiëntie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-29T11:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.