Fujitsu brengt Mazda Europa naar de cloud

De autofabrikant Mazda heeft Fujitsu opdracht gegeven zijn Europese operaties naar de cloud te brengen. De Japanners willen een ‘connected company’ worden.

Dit moet het tempo versnellen waarmee nieuwe modellen naar de markt worden gebracht. Zo valt er ook sneller op de wensen van consumenten in te spelen. De overgang naar de publieke cloud moet ook kostenvoordelen brengen.

Met Fujitsu is een vijfjarig contract afgesloten voor de modernisering en automatisering van Mazda Europa’s bedrijfskritische operaties op 28 locaties in 23 Europese markten. De huidige on-premises infrastructuur wordt verlaten. Fujitsu bouwt een cloud-first oplossing gebaseerd op AWS en Oracle Cloud.

Door ai-ops, devops and finops te combineren kan Mazda IT Operations zijn infrastructuur, applicaties en diensten op een slimme manier orkestreren. Het hoofdkantoor van Mazda Motor Europe (MME) staat in het Duitse Leverkusen. In Willebroek (België) staat het grootste onderdelencentrum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-12T11:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.