Digitalisering stuwt jaaromzet Randstad

Randstad kan terugzien op een uitstekend jaar waarin de omzet met twaalf procent steeg naar 27,6 miljard euro en de brutowinst achttien procent toenam tot 5,8 miljard euro. De vraag naar personeel was in 2022 stevig, terwijl talent schaars bleef.

Wel werden klanten in het vierde kwartaal voorzichtiger met de inhuur van krachten. Deze trend heeft zich dit jaar voortgezet. De resultaten over het laatste kwartaal waren daarom iets minder en ook de omzet lag iets lager dan in het kwartaal daarvoor. In Frankrijk, Nederland en Duitsland groeiden de inkomsten nog, maar in de Verenigde Staten en België kenterde de markt.

Randstad blijft ‘s werelds grootste uitzendbureau. Dankzij verdergaande digitalisering heeft het concern met hoofdkantoor in Diemen diep inzicht in de arbeidsmarkt. De jaarlijkse bonus die de ondernemingsleiding krijgt, komt over 2022 op 71,7 procent van het jaarsalaris. In verband met prestaties op gebied van digitale transformatie kreeg de Randstad-top zeven procent extra, iets onder het maximum van 8,33 procent.

Voor de security werd wel de volle 8,33 procent uitgekeerd omdat de doelen volledig werden gehaald. Randstad wist de data-security te verbeteren. Ook werd een programma voor it-risicomanagement opgetuigd. Ook lanceerde Randstad een ‘data ethics governance process’. Daaronder valt een Data Ethics Board.

Voor de komende twee tot vier jaar is een wereldwijd it-plan ontwikkeld met een ambitieuze roadmap en passende investeringen. Ook de it-governance is hierin geregeld.

Yacht

Detacheerder Yacht, die valt onder de divisie Professionals, presteerde sterk in 2022. De omzet van Professionals steeg met twaalf procent. Mede door de grote vraag naar it'ers deden labels als US Technologies, Appel Medical en Randstad Japan het goed.  Ook Randstad Sourceright draaide prima, zo blijkt uit het jaarverslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-14T11:23:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.