Microsoft wil Softricity kopen voor virtualisatie

Microsoft aast volgens rondzingende berichten op een overname van virtualisatieleverancier Softricity. De Windows-producent wil zo zijn eigen software voor virtuele servers en desktops versterken.

Softricity heeft onlangs een nieuwe versie 4.0 van zijn virtualisatiesoftware SoftGrid uitgebracht. Die sterk verbeterde versie maakt het mogelijk Windows-applicaties te virtualiseren om daarmee een on demand-infrastructuur te realiseren. Softricity geniet al voorkeursstatus bij Microsoft en was groot aanwezig op de Management Summit 2006-bijeenkomst van de Windows-producent.

Microsoft heeft in 2003 de inboedel van virtualisatieleverancier Connectix gekocht. Het kreeg daarmee Virtual PC en het toen nog uit te komen Virtual Server in handen. Connectix was de nummer twee, na x86-virtualisatiepionier VMware. Die is eind 2003 ingelijfd door opslagleverancier EMC, die het echter als geheel zelfstandige organisatie laat opereren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-22T15:27:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.