Vmware komt met patch voor licentieprobleem

Leverancier Vmware komt met een patch voor de problemen met ESX en ESXi 3.5-server. Er konden na installatie van servicepack 2 geen nieuwe virtuele machines worden opgestart, omdat het systeem dacht dat de licentie verlopen was. Later komt de leverancier met een nieuw tweede servicepack.

Virtualisatieleverancier VMware heeft een patch uitgebracht voor de problemen met ESX en ESXi 3.5 server. De nieuwe virtuele machines van deze producten startten dinsdag 12 augustus niet meer op. Na installatie van service pack 2 dacht het systeem dat op die datum de licentie verlopen was.

Volgens Vmware is de fout veroorzaakt omdat er een testcode in het eindproduct terecht gekomen is. De patch is alleen bedoeld voor servers waarop servicepack 2 van ESX en ESXi 3.5 geïnstalleerd is. Later deze week komt de leverancier met een nieuw tweede servicepack waar de fout uitgehaald is. Vmware-ceo Paul Maritz belooft in een open brief dat de patch binnen 24 uur beschikbaar is.

Onderzoek naar het testproces

Maritz biedt in de brief zijn excuses aan voor het probleem. Het bedrijf zegt te willen voorkomen dat een dergelijk probleem nog een keer voorkomt. "We doen nu onderzoek naar het test- en releaseproces en zullen zo snel mogelijk de nodige veranderingen doorvoeren.'

Dinsdag 12 augustus kwamen op verschillende fora, waaronder het forum van de Nederlandse Vmware-gebruikersgroep veel vragen over dit probleem. Toen adviseerde de leverancier nog de datum van de server terug te zetten. In deze workaround kon niet iedere gebruiker zich vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er staat: "Er konden na installatie van servicepack 2 geen nieuwe virtuele machines worden opgestart, omdat het systeem dacht dat de licentie verlopen was"

Dat komt omdat VMware sinds 28-7-2008, de ESXi3.x HyperVisor gratis weg geeft, de bestaande licenties vervallen terug in een evaluatie versie bij de Update2, de Update2 was al klaar voordat VMware Marketing had besloten de ESXi HyperVisor gratis te gaan weggeven.

Een vergissing zou men het noemen, geen overleg tussen "Research and Development" en "Marketing" noem ik het...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-14T09:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.