CA koopt netwerkbeheerleverancier Netqos

Beheersoftwareleverancier CA heeft voor 200 miljoen dollar (137 miljoen euro) Netqos overgenomen. Dat bedrijf levert onder meer programma's waarmee de prestaties van ict-netwerken in de gaten worden gehouden. Ook heeft Netqos producten voor het beheer van unified communications. CA breidt door de overname het productaanbod van beheersoftware uit tot in het netwerk. Daarmee hoopt het bedrijf zijn klanten betrouwbare, flexibele en kostenbesparende diensten te bieden.

De combinatie van software van CA en Netqos stelt netwerkontwikkelaars en operationele managers in staat om beter inzicht te krijgen in de diensten die draaien op fysieke en virtuele netwerkomgevingen. Zij kunnen daardoor hoogwaardige diensten als unified communications beter afstemmen op het netwerk.

CA is al langere tijd op overnamepad. In januari 2009 kocht het bedrijf het Amerikaanse Orchestria Corporation, een leverancier van technologie op het gebied van data loss prevention (dlp). In het laatste kwartaal van 2008 kocht CA al twee andere leveranciers van beveiligingssoftware.

Het overnamebeleid van CA heeft in het verleden veel vragen opgeroepen. Het 'oude' CA had geen visie, vertelde toenmalig Benelux-directeur Bennie Peleman eind 2008 aan Computable. 'We kochten een bedrijf op en gebruikten het onderhoudsgeld om te groeien.' Toch zat er af en toe ook een diepere betekenis achter een overname, aldus Peleman, maar deze werd niet gecommuniceerd. Hij vindt dat CA inmiddels een heel ander bedrijf is dan een paar jaar geleden.

Inmiddels is Wytze Rijkmans benoemd als vice president Benelux voor CA en is Peleman senior alliances director voor Noord- en Zuid-Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-15T10:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.