DSM verlengt WAN-contract met Orange

Telecomdienstverlener Orange Business Services beheert de komende vijf jaar het wereldwijde wide area network (wan) van chemieconcern DSM. Dat deed het bedrijf de afgelopen vier jaar ook al. Het netwerk verbindt 180 kantoren, datacenters en fabrieken in ongeveer vijftig landen en wordt voornamelijk ingezet voor videovergaderingen en unified communications. De partijen maken niet bekend welk bedrag met de verlenging is gemoeid.

In 2009 sloten beide bedrijven al contracten voor telefonie en videoconferencing. 'De verlenging van het beheer van het wide area netwerk (wan) moet je in dat grotere kader zien', legt Jilles Limburg uit. Hij is hoofd Services van Orange Business Services Nederland. Volgens hem delen DSM en zijn bedrijf de visie op het gebruik van unified communications.

'DSM besloot zijn unified communications wereldwijd vaker in te zetten nadat het bedrijf een belangrijke vergadering via videoconferencing organiseerde', vertelt Limburg. 'Het complete topmanagement nam er vanuit vijf locaties op drie continenten aan deel. Het succes van dit evenement heeft het gebruik van videoconferencing als intern communicatiemiddel binnen DSM enorm gestimuleerd.'

Caïro

Alle Orange-medewerkers die DSM op contractniveau helpen, zijn in Nederland gevestigd. Zij werken net als DSM met Itil 3.0, de wereldwijde standaard voor ict service management. De klantenservice voor DSM heeft Orange gevestigd in Caïro.

De werkzaamheden 'in het veld' is in handen van Orange-kantoren over de gehele wereld. Die kantoren worden aangestuurd vanuit de klantenservice in Egypte. Een deel van het netwerkbeheer regelt DSM zelf, zoals de wan accelerator (die ip-data comprimeert en versnelt) en offloading (waardoor overbodige dataverkeer vermindert).

DSM besloot de wan-dienstverlening door Orange Business Services te verlengen zonder nieuwe offerteprocedure.

Eind oktober 2008 sloot het chemieconcern een overeenkomst met telecomleverancier Alcatel-Lucent voor de aanleg van een wereldwijd internettelefonienetwerk. Dat contract staat geheel los van het contract dat met Orange werd getekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T11:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.