Citrix en HP kiezen Nederlandse VDI-benchmark

De virtualisatiebenchmark Login VSI van het Nederlandse adviesbureau Login Consultants wordt internationaal steeds vaker gebruikt om de prestatie, stabiliteit en schaalbaarheid van server-based computing en virtual desktop infrastructure te meten. Leveranciers Citrix en HP brachten onlangs performance whitepapers uit, waarbij VSI als benchmarking software is gebruikt.

Het benchmarkproduct wordt sinds 2008 gebruikt in Project Virtual Reality Check (Project VRC), dat de belangrijkste virtualisatieproducten op een onafhankelijke manier test. Het project is een samenwerking tussen Login Consultants en branchegenoot PQR.

Dit heeft erin geresulteerd dat inmiddels een groot aantal bedrijven en leveranciers VSI als nieuwe standaard heeft omarmd. Zo heeft Citrix recent een whitepaper gepubliceerd, waarin het klanten adviseert bij het configureren van VSI ('virtual session indexer') voor het testen van XenDesktop. Daarnaast heeft Citrix een schaalbaarheidsonderzoek gedaan naar het aan vijfduizend desktopgebruikers aanbieden van een besturingssysteem-image. Ook hierbij gebruikte Citrix van de door Login Consultants ontworpen testsoftware.

Ook HP gebruikt de benchmarktool VSI voor het testen van zijn geconvergeerde infrastructuur, waarbij het bedrijf een blauwdruk aanbiedt voor het datacentrum van de toekomst. VSI wordt ingezet om de capaciteit van HP-hardware in de nieuwe omgeving vast te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-16T09:54:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.