Citrix koopt VDI-specialist Kaviza

Lokale desktopvirtualisatie

Softwareleverancier Citrix Systems neemt voor een onbekend bedrag Kaviza over. Kaviza levert een vdi-in-a-box appliance voor desktopvirtualisatie in het mkb. Kaviza werd al verkocht op de Nederlandse markt.

Vdi-in-a-box biedt volgens Citrix veel functionaliteit die nodig is voor het uitrollen en het beheren van virtuele desktops. De virtual appliance van Kaviza werkt op low-end servers, waardoor kleinere organisaties de kosten en complexiteit van hun vdi-omgeving kunnen verlagen. Kaviza wordt onder andere gebruikt door onderwijsinstellingen en kleinere bedrijven die geen budget hebben voor grootschalige virtualisatie van hun datacenter. Zo kunnen bijvoorbeeld hub-pc's sneller migreren naar het besturingsssyteem Windows 7, met de mogelijkheid om deze direct aan te bieden via een virtuele omgeving.

Kaviza is in staat om meerdere desktopvirtualisatieservers in een grid te verbinden. Dat levert volgens virtualsiatie-experts schaalbare cpu-prestaties en schaalbare storage. Kaviza gebruikt geen gedeelde storage area network (san). De lokale dataopslag wordt door Kaviza tussen de servers onderling gerepliceerd. Op de servers kan zowel VMware als Citrix XenServer gebruikt worden.

Microsoft

Citrix en het Californische Kaviza werkten al nauw samen, omdat Citrix geen complete vdi-oplossingen voor het mkb had. De vdi-in-a-box was al geïntegreerd in Citrix's hdx-protocol voor lan- en wan-omgevingen. Het hdx-protocol zorgt voor betere applicatiebeschikbaarheid op virtuele desktops en mobiele apparatuur. De komende twee maanden werkt Citrix aan een 'rebranding' van Kaviza. Ict-dienstverleners kunnen vanaf 1 juli 2011 Kaviza aanbieden aan Citrix-klanten. Kaviza-technologie zal ook worden betrokken in de samenwerking tussen Citrix en Microsoft op het gebied van desktopvirtualisatie.

Nederland

Kaviza werd opgericht in 2009 door virtualisatiespecialisten van HP en IBM. De vdi-oplossing wordt in Nederland gedistribueerd door SecureComm International en onder andere aangeboden door ict-dienstverlener Windmark.

Hoe werkt Kaviza

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooie move van Citrix! Kaviza heeft zeker een aantal technologieën waar Citrix gebruik van kan maken. Bijvoorbeeld de Layering van Kaviza is zeer mooi bedacht. Citrix had geen juiste antwoord voor organisaties tot 100 gebruikers! De XenDesktop Essentials was te ingewikkeld voor deze omvang van organisatie. Met Kaviza heeft Citrix een Out-Of-Box oplossing aangeboden die minder eisen stelt aan infrastructuur, beheer en kennis. Ook een startpunt voor hogere versie van XenDesktop als de organisatie doorgroeit.

Zeker een goede move van Citrix. MKB markt is een belangrijke markt en moet niet onderschat worden.
Citrix xendesktop is inderdaad te "complex" voor het mkb. Zeker als je ook nog eens wil werken met provisioning services.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-24T14:44:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.