Nederland is beste in unified communications

De netwerken van Nederlandse organisaties zijn binnen Europa het best voorbereid op unified communications (uc). Wel bestaat er een groot verschil in de mate waarin het netwerk hiervoor klaar is tussen de verschillende sectoren. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Vanson Bourne, onderzoeker van de wereldwijde technologiemarkt, in opdracht van Easynet.

Binnen Europa is de voorbereiding van het netwerk op unified communications (uc) in Nederland het beste geregeld. In Nederland beschikt namelijk 40 procent van de ondernemingen over een netwerk dat uc kan ondersteunen. In België is dit 38 procent van de organisaties en in het Verenigd Koninkrijk slechts 28 procent. Tegelijkertijd weet bijna eenzelfde percentage van de Nederlandse organisaties niet of het netwerk klaar is voor uc en heeft de rest een netwerkinfrastructuur die hiervoor niet geschikt is, of waar upgrades voor nodig zijn.

Daarnaast is er een groot verschil in de mate waarin het netwerk klaar is voor uc, ook wel ‘network readiness’ genoemd, tussen verschillende sectoren. De sectoren die het beste in staat zijn om uc uit te rollen zijn telecom (40 procent), dienstverlening aan bedrijven en consumenten (41 procent) en it-services (38 procent). Sectoren met netwerken die het minst klaar zijn voor uc zijn de maakindustrie (19 procent) en financiële dienstverlening (21 procent).

Europese organisaties geven in het onderzoek aan dat unified communications belangrijke zakelijke voordelen opleveren. Zo ziet 60 procent van hen een verbetering van de efficiëntie en 45 procentmerkt een verbeterde slagkracht als gevolg van nieuwe netwerktechnologieën, zoals uc.

Vertrouwen in communication service providers

Ondanks dat er behoefte is aan deze netwerktechnologie, maakt één op de vijf van de organisaties nog geen gebruik van een dienstverlener om hier toegang tot te krijgen. Het grootste deel van de organisaties (85 procent) die wel gebruik maken van 'communication service providers' heeft het vertrouwen dat zij met uc kunnen helpen. ‘Bijvoorbeeld met intelligente of hybride netwerken om alles uit hun bedrijfsnetwerk te halen, vaak zonder dat er upgrades nodig zijn’, legt Chris Hazewinkel, country manager Easynet Nederland, uit.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder it-beslissers van bedrijven in Europa met meer dan duizend werknemers. In totaal zijn 660 interviews afgenomen in het Verenigd Koninkrijk (200), Frankrijk (100), Duitsland (100), Italië (100), Spanje (100), België (30) en Nederland (30). Het doel was om in kaart te brengen wat hun perceptie is van de typen diensten die hun communications service providers te bieden hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben wel razend benieuwd geworden wat unified communications nu precies is. In het artikel kon ik daarover geen uitleg vinden.

@Roel, sommige trefwoorden zijn blauw, daar kun je op klikken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-20T11:59:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.