SiSo ontpopt zich met Protinus IT als hoofdaannemer

akkoord gunnen

SiSo IT-Services uit Almere is van oudsher een it-verwerkingsbedrijf. Het bedrijf wil door zijn groeiende rol als werkplekdienstverlener nu ook de rol spelen van hoofdaannemer in inkoopprojecten. Ter ondersteuning daarvan heeft SiSo IT-Services een strategische samenwerking gesloten met ict-dienstverlener Protinus IT uit Houten.

SiSo IT Services is al 26 jaar actief met ict-apparatuurverwerking (ict-lifecycle-managementdiensten). De laatste jaren heeft het bedrijf zich ook ontwikkeld als werkplekdienstverlener. Denk aan het leveren van ergonomisch verantwoorde oplossingen voor werkplekmeubilair of het ontwerp, de aanschaf en het beheer van ict-werkplekken en mobiele apparaten.

Tot voor kort koos SiSo bij inkooptrajecten voor een positie als onderaannemer en werkte het samen met wederverkopers en service-integrators. Maar het bedrijf heeft zijn business-strategie aangepast en wil voortaan het volledige pallet aan diensten en hardware en software, met steun van de A-merken, als 'hoofdaannemer' aanbieden, zegt Tom Petri, directeur Business Development van SiSo IT-Services.

Daarvoor heeft het bedrijf onder andere een online webportaal in de lucht gebracht dat gekoppeld kan worden met de inkoopsystemen van klanten. Bovendien heeft het bedrijf een strategische samenwerking met Protinus IT gesloten. Deze ict-dienstverlener uit Houten zorgt voor de klantenservice, 'special bids', de beschikbaarheid en het ontsluiten van alle merken en producten én specialismen.

Krachtenbundeling

'Margestapeling is een draak met te veel koppen. In de samenwerking tussen Protinus IT en SiSo wordt deze nagenoeg geëlimineerd. Door de volumes die SiSo in combinatie met Protinus IT realiseert, zijn onze relaties verzekerd van de beste prijsprestatieverhoudingen in de markt, aldus Petri.

Protinus IT op zijn beurt gaat SiSo inzetten in ict-lifecycle-management-projecten in sectoren als de overheid, de zorg, de educatie en de bedrijfsklanten. 'We werken al een tijd samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Nu gaan we onze krachten bundelen om nog meer grote organisaties te kunnen bedienen met circulair inkopen en 'ict lifecycle-management', stelt Vincent Verbiesen, algemeen directeur van Protinus IT.

Recover-E

In de afgelopen vier jaar heeft SiSo in samenwerking met ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en TU Delft gewerkt aan de ontwikkeling van een circulair model voor ict-gerelateerde hardware. Middels een toegekende Europese subsidie is een datamodel ontwikkeld dat de basis vormt voor dit circulaire model. Dit model onder de naam Recover-E heeft onder andere geresulteerd in een nauwe samenwerking met grote organisaties waaronder de Rijksoverheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-17T08:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.