MobileIron helpt Cordaan met mobiel werken

Dit artikel delen:
Mobiele zorg m-health

Cordaan, een zorgverlener in de regio van Amsterdam, neemt een enterprise mobility management (emm)-oplossing van MobileIron in gebruik. Hiermee krijgen de zorgmedewerkers via hun mobiel toegang tot patiëntgegevens, bedrijfsapplicaties en interne documenten. Bij de keuze voor de leverancier was Vodafone als technologiepartner betrokken.

Cordaan biedt als zorgverlener zorg aan twintigduizend mensen vanuit 120 locaties en zestig thuiszorgteams in de regio van Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep. De organisatie doet dit met bijna 5400 medewerkers en ruim tweeduizend vrijwilligers.

De zorgverlener zocht een emm-oplossing om mobiele apparaten, apps en data veilig te managen. De keuze viel op MobileIron vanwege hun ervaring in de zorgsector, het innovatieve, schaalbare en flexibele platform, de gelaagde beveiligingsopties en de expertise op het gebied van mobiele beveiliging.

Patiëntgegevens en interne documenten

Cordaan neemt diverse producten van MobileIron in gebruik. Zo is via de Web@Work een portal ingericht waar medewerkers toegang krijgen tot patiëntgegevens. Daarnaast kunnen zij in deze omgeving zakelijke apps zoals Office 365 en Sharepoint gebruiken, een verbinding maken met websites van partners en andere taken beheren, op basis van single sign-on (sso).

‘De portal is geconfigureerd met behulp van active directory. Dit stelt ons in staat om specifieke profielen aan zorgmedewerkers toe te kennen om ervoor te zorgen dat zij alleen applicaties kunnen gebruiken waarvoor zij geautoriseerd zijn’, vertelt Niels van der Voort, webcoördinator bij Cordaan.

Daarnaast wordt Docs@Work bij de zorgverlener ingezet. Dit voor een veilige uitwisseling van interne documenten. ‘We produceren veel interne brieven die door mensen binnen onze organisatie moeten worden beoordeeld en ondertekend. Dit was in het verleden een handmatig en tamelijk inefficiënt proces’, vertelt Arrianne Naber, functioneel applicatiemanager bij Cordaan.

‘Via Docs@Work kunnen we medische brieven intern snel en veilig delen. Zorgmedewerkers kunnen brieven direct vanaf hun mobiele apparaat uploaden, openen en bewerken. Dit maakt het mogelijk om sneller zorggerelateerde beslissingen te nemen.’

GDPR

Cordaan beheert binnen hun buitendienst momenteel 2300 mobiele bedrijfsapparaten. Alle mobiele apparaten zijn gebaseerd op iOS en worden ingericht via MobileIron. Cordaan maakt daarnaast gebruik van het device enrollment program (dep) van Apple om apparaten uit te rollen en onder supervisie te houden. Dit helpt organisaties naar eigen zeggen te voldoen aan veiligheidseisen en wet- en regelgeving die van toepassing zijn op mobiele apparaten, apps en data.

‘Met MobileIron als basis voor de mobiele beveiliging hebben we belangrijke stappen genomen om te voldoen aan huidige en toekomstige voorschriften voor de zorg, zoals GDPR’, vervolgt Van der Voort. ‘Naarmate de regels van de overheid en de branche verder evolueren, zal de samenwerking met een securityspecialist als MobileIron het voor Cordaan eenvoudiger maken om aan steeds veranderende nalevingsvereisten te voldoen.’

Zorg & ICT

Zorg & ICT is een driedaagse beurs dat voorziet in de ict-informatiebehoefte van Zorgsector Nederland. Het vindt plaats van 17 tot en met 19 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Registreer nu voor gratis toegang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-09T11:50:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.