Sharp introduceert vergaderscherm voor Microsoft Teams

Met het Windows Collaboration Display wil Sharp videovergaderingen effectiever maken

Sharp brengt een display voor samenwerking in groepen uit, de eerste die door Microsoft is gecertificeerd. Met deze Windows Collaboration Display richt Sharp zich op grote ondernemingen die regelmatig vergaderingen houden. Doel van dit interactieve scherm is de kwaliteit van de meetings te verbeteren, terwijl ook de vergaderzalen beter worden benut.

Sharp denkt dat de tijd rijp is voor grote schermen die helemaal voor Teams geschikt zijn gemaakt. Wanneer een deelnemer met zijn laptop de vergaderruimte binnenkomt, wordt deze direct herkend. Laptops en andere apparaten zijn gemakkelijk aan te sluiten ongeacht het besturingssysteem. Systemen die meerdere gebruikers tegelijk bedienen en het vergaderen effectiever maken, komen daar nu bij. Het systeem gaat ervan uit dat de medewerkers hun eigen computer meebrengen met de apps die ze gewend zijn te gebruiken. De combinatie van Office 365 en andere tools alsmede de audio-, video- , touch- en –inking mogelijkheden van het scherm bieden maximale flexibiliteit. Collega’s die op andere locaties zitten, krijgen tijdens de videoconferenties een deel van het grote scherm. Zo kan je tegelijk met collega’s op meerdere plekken ter wereld vergaderen. Rekening wordt gehouden met het feit dat steeds meer medewerkers op afstand werken. Michel Bouman, Teams-expert bij Microsoft: 'Dit jaar is dat al 72 procent.' .

Paradepaardje

Teams is het paradepaardje van Microsoft. Het is de snelst groeiende zakelijke app uit haar geschiedenis. Door de integratie met Office 365 lijkt deze tool voor op chat gebaseerde samenwerking de slag te hebben gewonnen. Behalve in zakelijke chat voorziet Teams ook in opslag van bestanden, applicatie-integratie en in video-vergaderen. Vooral dat laatste opent nieuwe mogelijkheden voor hardware-fabrikanten. Rond Teams ontstaat een heel ecosysteem van apparaten die het gebruik comfortabeler maken. Leveranciers van onder meer headsets, speaker phones en zakelijke voip-videotelefoons haken hierop in.

Omdat alles goed in Teams is geïntegreerd, kan voortaan met één platform voor samenwerking worden volstaan. Een heel verschil met de huidige situatie, waarbij 62 procent van de bedrijven nu drie of meer van dit soort platforms gebruikt. Sharp claimt dat het gebruik van Teams in combinatie met het Windows-scherm voor het samenwerken in groepen tot meer productiviteit leidt. In het scherm zitten namelijk iot-sensoren die zaken als temperatuur, luchtkwaliteit, lichtsterkte en geluid meten. Ook herkent het systeem hoeveel mensen aan een vergadering deelnemen. Het scherm kan dankzij deze sensoren ervoor zorgen dat vergaderruimtes slimmer worden. Door het klimaat te optimaliseren wordt voorkomen dat mensen in slaap vallen of hun concentratie verliezen. Dr. Nigel Oseland deed uitgebreid onderzoek naar de factoren die de effectiviteit van vergaderingen bepalen. Het koolstofdioxide-gehalte in de lucht blijkt sterk van invloed te zijn. Door dit goed te monitoren kunnen de omstandigheden worden verbeterd. 

Een dag per week in meetings

De markt voor dit soort displays heeft een enorm potentieel, mede gelet op het succes van Teams. Deze app voor samenwerking heeft de wind in de zeilen. Want liefst 80 procent van de werktijd bestaat binnenkort uit het samenwerken in groepen. Bovendien neemt het aantal teams in organisaties sterk toe. Nu al nemen meetings 20 procent van de tijd in beslag. Dat is een dag per week. Die tijd kan veel efficiënter worden gemaakt. Teams biedt daartoe mogelijkheden. En het gebruik van vergaderschermen kan de productiviteit verder verhogen. Daar tegenover staan kosten. 

Een interactief scherm heeft een prijs van 7.750 euro. Sharp Work Spaces stelt de klimaatgegevens, verkregen via de ingebouwde sensoren, op basis van een abonnement beschikbaar. De tarieven worden binnenkort bekend gemaakt. De marketing richt zich vooral op millennials, vertelt marketing manager Birgit Jackson. De samenwerking die Microsoft heeft met Sharp, is niet exclusief. Maar Jackson verwacht niet dat snel andere partijen tot deze markt zullen toetreden. De ontwikkeling van het systeem vergde twee jaar. De eisen van certificatie liggen hoog, besluit Jackson. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-06T09:47:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.