TSH voegt Xinno toe aan juridisch portfolio

Amper een week na de vorige acquisitie, doet bedrijvengroep Total Specific Hosting (TSH) opnieuw een overname. Ditmaal neemt de groep een meerderheidsaandeel in Xinno, een Amsterdamse ict-dienstverlener op het gebied van online-werkplekken voor advocaten. TSH vergroot ermee zijn positie in het juridische domein.

Xinno levert sinds 2009 online-werkplekken gebaseerd op Microsoft Windows Desktop met de kantoortoepassingen van Office. Speciaal voor advocaten kunnen deze werkplekken worden uitgebreid met systemen voor praktijkmanagement (pms), document management (dms), huisstijlbewaking en documentcreatie. Andere toepassingen hebben betrekking op het vergelijken, converteren en beveiligen van documenten. De acquisitie door TSH moet Xinno helpen aan schaalgrootte en verbreding van het dienstenpakket.

Advocatuur

Total Specific Hosting heeft met ICT Concept al een ict-dienstverlener die zich richt op de advocatuur. Dat bedrijf levert werkplekbeheer, zowel online als fysiek. Het is niet bekend hoe ICT Concept en Xinno zich in de nieuwe constellatie onderling gaan verhouden. De naam Xinno blijft voorlopig wel behouden.

Het is de tweede overname die TSH in een week tijd bezegelt. Eind november nam de bedrijvengroep een meerderheidsbelang in The Sourcing Company (TSC). Deze clouddienstverlener is voornamelijk actief bij woningcorporaties en in de zorgsector. Bovendien heeft ook TSC klanten in de advocatuur.

De investering in Xinno is de negende van TSH in korte tijd. TSH is onderdeel van investeringsmaatschappij Strikwerda Investments, die ook actief is in webhosting- en domeinregistratiediensten (Total Webhosting Solutions, TWS) en in de ict-dienstverlening (Total Specific Solutions, TSS).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-03T16:14:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.