Startups thuiswerkplek krijgen geld van KPN

Lendis, aanbieder van een hybride werkplek, en Censornet, digitaal beveiliger, hebben kapitaal ontvangen van KPN Ventures. De telecomprovider en aanbieder van werkplekken verwacht veel van de innovatieve producten van beide bedrijven. Hoe groot het investeringsbedrag is, is niet bekend gemaakt.

Lendis en Censornet kunnen in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan een veilige en digitale werkomgeving, die bestaat uit een combinatie van apparatuur en cloudapplicaties, is de gedachte van KPN Ventures, het investeringsvehikel van ict-concern KPN.

Lendis biedt een platform waarmee bedrijven vanuit één plek eenvoudig alle apparatuur voor de hybride werkomgeving op kantoor en thuis kunnen aanschaffen en beheren. Dat biedt uitkomst voor werkgevers die hybride werken écht willen laten werken, want uit recent onderzoek blijkt dat bij zo’n 70 procent van de Nederlandse werknemers de werkplek nog altijd niet goed is toegerust op werken vanuit huis.

Een moderne en digitale werkplek draagt bij aan een betere bedrijfsvoering maar cruciaal daarbij is dat de werkplek voor alle medewerkers ook overal en altijd veilig en up-to-date is. Vanuit die gedachte heeft Censornet een centrale oplossing ontwikkeld. Dankzij één veilig cloud-beveiligingsplatform krijgen organisaties en gebruikers volledige bescherming tegen bedreigingen via email, internet en cloud, ongeacht of ze op kantoor, thuis of onderweg zijn.

KPN Ventures is sinds 2015 actief en heeft sindsdien geïnvesteerd in twintig innovatieve technologiebedrijven en negen investeringen, gerealiseerd in fondsen die zich voornamelijk richten op beginnende Europese technologie startups en scale-ups.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-04T16:38:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.