Microsoft overweegt driejarige release-cyclus Windows

Microsoft zou willen afstappen van de jaarlijkse release-cyclus voor het Windows-besturingssysteem. Volgens onbevestigde berichten in Amerikaanse media bestaat het voornemen voortaan om de drie jaar een nieuwe hoofdversie van Windows uit te brengen.

Tot voor kort gebeurde dit elk half jaar. Maar een definitief besluit is nog niet genomen. Een van de voornaamste redenen om het tempo te vertragen is dat beheerders zwaar hechten aan stabiele versies. Frequente functie-updates werken verstorend. Ze leiden vaak tot meer complexe compatibiliteitstests. 

Windows-watchers waaronder Zac Bowden (Windows Central) verwachten dat Microsoft vaker nieuwe functies voor Windows-versies vrijgeeft. Deze updates komen los te staan van de releases van nieuwe hoofdversies. Met de release van Windows 11 22H2 zou hiermee worden begonnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-20T10:33:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.