Solitee lijft HP-partner Look4IT in

Solitee uit Abcoude heeft per 1 september Look4IT uit Capelle aan den IJssel overgenomen. Door de overname versterkt Solitee, dat ict-diensten, -producten en -kennis levert aan grootzakelijke klanten en overheden, zijn aanbod in verschillende sectoren.

Look4IT levert onder meer aan gemeenten, scholen, advocatenkantoren en ziekenhuizen. Het is de eenmanszaak van Alex List. Hij werkt al zo’n 25 jaar in de it en heeft met het in 2011 opgerichte bedrijf een ‘Prefered Gold’-partnerstatus met HP opgebouwd. Door zijn netwerk en eigen inkoop kon hij in de coronaperiode gewoon hardware blijven leveren aan zijn klanten, vertelt hij. De bv behaalde vorig jaar een omzet van 9 miljoen euro. Normaliter noteert hij zo’n vijf miljoen per jaar.

Solitee, dat de afgelopen jaren een flink aantal overnames deed, telt twintig man en noteert een omzet van zo’n 50 miljoen per jaar. Directeur Roy de Vink is trots dat List zich met Look4IT bij zijn bedrijf wil voegen. De bedrijfscultuur en diensten sluiten volgens hem goed op elkaar aan. De Vink: ‘Wij hebben beide de missie om onze klanten te begeleiden en te ontzorgen in het complexe ict-landschap.’  

'Juiste moment'

"Mensen roepen al twintig jaar dat er geen droog brood te verdienen is in de hardware, maar dat is niet zo"

List: ‘Deze mogelijkheid kwam op het juiste moment op mijn pad. Ik moest alles zelf doen, administratie, leveringen in het magazijn, logistiek. Straks kan ik me weer volledig focussen op de business en het contact met klanten. En als ik er een keer niet ben, dan kunnen ook mensen gewoon bestellen', lacht hij.

Dan serieuzer: ‘Mensen roepen al twintig jaar dat er geen droog brood te verdienen is in de hardware, maar dat is niet zo. Ik heb een groot netwerk opgebouwd en houd bewust de focus op hardware. Schoenmaker blijf bij je leest.’ Samen met partners zet hij vervolgens totaaldiensten op rondom die geleverde hardware.

‘It-makelaar’ Solitee is in 2013 begonnen met het voeren van die naam, het bedrijf heette daarvoor BuyOnline. Het nam de afgelopen jaren meerdere bedrijven over waaronder: BDD-IT, Five Up, Uni Business Center en recent Elite Automatisering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Workplace

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-05T17:04:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.