Microsoft lijft BI-softwareleverancier in

Dit artikel delen:

Microsoft koopt ProClarity, leverancier van software voor business intelligence. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Microsoft breidt met deze aankoop zijn activiteiten op de BI-markt uit. ProClarity maakt analyse- en visualisatiesoftware die draait op Microsoft’s BI-platform, wat SQL Server, Business Scorecard Manager en Excel omvat. ProClarity en Microsoft werkten al enige tijd samen, zowel op technologisch als op verkoopgebied.

De software van ProClarity wordt ingezet om Office 2007, dat eind dit jaar verschijnt voor zakelijke gebruikers, uitrusten met business intelligence. Daarnaast wordt de aangekochte software ook geïntegreerd met de serverproducten van Microsoft.

Eerder dit jaar voorzag Microsoft zijn database SQL Server al van analysetools en kwam het met de Business Scorecard Manager waarmee managers belangrijke cijfers in hun bedrijf kunnen bijhouden. Verder zal applicatiepakket Office ook een SharePoint-server bevatten, wat het delen van informatie moet vergemakkelijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties


"Het is een goede zaak dat Microsoft de kracht en gebruiksvriendelijkheid van Proclarity toevoegt aan zijn platform. Als gebruikers van Microsofts BI-platform kunnen we de toegevoegde waarde bevestigen die de Proclarity-technologie Microsoft klanten en partners biedt.
Deze samenwerking versterkt de positie van alle applicatieleveranciers die gebruik maken van het MS-platform, inclusief Cartesis."

"Dit is echter slecht nieuws voor de traditionele BI-leveranciers zoals Cognos en Business Objects. Microsoft stapt over van een toolset die enkel concurreerde met Crystal Reports naar een volledig uitgerust BI-platform. Microsoft wordt een geduchte concurrent in een vooruitstrevende BI-wereld."

Crispin Read, CMO bij Cartesis

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-04T16:06:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.