Heliview: ict-gebruik inkoop en marketing beperkt

Dit artikel delen:

De inzet van ict op inkoop- en marketingafdelingen is beperkt. Dat blijkt uit de ICT Productivity Monitor van Heliview, een onderzoek onder bijna vierhonderd organisaties met meer dan vijftig medewerkers.

Van de onderzochte bedrijven heeft 83 procent een marketingafdeling, waarvan slechts eenderde gebruik maakt van een crm-systeem (customer relationship management). Op de inkoopafdeling is het al niet veel beter: van de ondervraagde bedrijven heeft 76 procent een inkoopafdeling, maar slechts 11 procent van die afdelingen werkt met supply chain management-software en eenvijfde met een crm-systeem.

Volgens Heliview neemt de vraag naar dergelijke oplossingen wel toe. Zo’n 40 procent van de ondervraagde organisaties is van plan te investeren in nieuwe bedrijfsapplicaties. Hiervan wil ruim 26 procent crm-systemen aanschaffen. De vraag naar supply chain management-software is echter minimaal, blijkt uit het onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-13T18:29:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.