Oracle stelt BEA deadline voor overname

Dit artikel delen:
Oracle BEA

Softwareleverancier Oracle heeft er geen zin in om lang aan het lijntje te worden gehouden. BEA Systems heeft tot zondag de tijd om in te stemmen met het overnamebod dat Oracle kortgeleden op het bedrijf uitbracht.

Charles Phillips laat er geen gras over groeien. In een brief aan BEA Systems schrijft Oracles president dat zijn bod van 17 dollar per aandeel nog geldig is tot aanstaande zondagmiddag vijf uur (lokale tijd). "Oracle heeft geen zin in ellenlange procedures om BEA te kopen", schrijft Phillips.

Op 9 oktober deed Oracle zijn bod op branchegenoot BEA Systems. De directie van BEA reageerde een paar dagen later afwijzend. Het geboden bedrag per aandeel zou veel te laag zijn. Aangezien BEA een beursgenoteerd bedrijf is, zijn het uiteindelijk de aandeelhouders die over een eventuele verkoop beslissen. Phillips ziet het liefst de aandeelhouders van BEA er over stemmen. "Oracle gelooft dat het bod van 17 dollar per aandeel ruimhartig is. Bovendien zijn er geen andere aanbiedingen boven de 17 dollar." Geruchten dat ook concurrent SAP een bod zou uitbrengen op de aandelen van BEA, werden door SAP-ceo Henning Kagermann de kop in gedrukt.

Volgens Phillips van Oracle is de geboden prijs bijna 32 procent hoger dan het lange termijngemiddelde van de BEA-koers. De directie van BEA brengt daar tegen in dat dat gemiddelde te laag is vanwege onderzoek naar aandelenopties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou nou, wat een kort lontje hebben ze daar ineens bij Oracle! Mag ik ze er wellicht aan herinneren dat zij de afgelopen 15 jaar feitelijk alleen maar gegroeid zijn door (meestal vijandige) overnames?

't Is toch wat al te gek om meteen (binnen 2 weken) op hoge poten te zeggen dat een bedrijf - lees: aandeelhouders - niet eens wat bedenktijd mag nemen of ze al dan niet overgenomen willen worden!?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-23T16:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.