Exact Software spreekt met investeerders

Dit artikel delen:

Het Delftse softwarebedrijf Exact is in gesprek met een aantal investeringsmaatschappijen over een mogelijke overname. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde eerder vandaag de handel in aandelen Exact stil, nadat de koers naar aanleiding van geruchten met eenvijfde was gestegen.

In een persbericht liet beursfonds Exact Software aan het einde van de dag weten in gesprek te zijn met een aantal investeringsmaatschappijen. Wat de beoogde uitkomst van die gesprekken is, laat het bedrijf in het midden. "De raad van bestuur onderzoekt regelmatig alle strategische opties", aldus Exact in het persbericht.

In afwachting van de uitkomst van de besprekingen, verklaart het bedrijf dat er geen enkele zekerheid bestaat dat de gesprekken leiden tot een bod op een deel, of alle uitstaande aandelen van het bedrijf. Gezien het verkennende karakter van de besprekingen zal Exact geen nadere mededelingen over de gesprekken doen.

Exact, door drie studenten opgezet in 1984, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor het midden- en kleinbedrijf. Het gaat vooral om administratieve en boekhoudkundige programma’s. In 2006 boekte het bedrijf ruim 34 miljoen euro winst, bij een omzet van 242 miljoen euro.

Oprichters

De drie oprichters van Exact zouden al een tijdje hun aandelen willen verkopen. Het drietal, onder wie ex-bestuursvoorzitter Eduard Hagens, hebben nog steeds zo'n 45 procent van de aandelen in het bedrijf. Het bedrijf heeft zo'n 2.600 mensen in dienst.

Exact Software werd eind vorig jaar voor de tweede keer op rij door lezers van Computable uitgeroepen tot Softwareleverancier van het Jaar. Bovendien werd Exact-ceo Rajesh Patel verkozen tot CEO van het Jaar 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-14T17:36:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.