Orderpicker krijgt scanner in handschoen

Dit artikel delen:

Duitse onderzoekers hebben een rfid-scanner geïntegreerd in een handschoen. Uitgerust met deze prothese scannen logistieke medewerkers alle waren die zij door hun handen laten gaan. De informatie wordt via een draadloze verbinding doorgespeeld aan het erp-systeem van het distributiecentrum. Zo kunnen producten real-time worden gevolgd.

Aan het Duitse Fraunhofer Institut für Fabrikbetrieb und -automatisierung (IFF) in Magdeburg hebben onderzoekers een rfid-scanner ingebouwd in een handschoen. Het uitrustingsstuk is bedoeld voor logistieke medewerkers. Zij kunnen de waren die zij door hun handen laten gaan eenvoudig scannen. De gegevens worden draadloos doorgezonden naar het computersysteem van de onderneming.

De rfid-handschoen leest de gegevens van rfid-chips met een grotere trefzekerheid uit dan andere scanners, doordat de magazijnwerker zijn hand direct op de chip kan leggen. De handschoen is uitgerust met een robuuste antenne, die bestand is tegen de vochtige omstandigheden in de handschoen.

Slimme doos

De onderzoekers ontwikkelden eerder al de zogeheten Smart Box, een kleine container voor het volgen van goederen met een hoge waarde tijdens het transport. De intelligente doos werd ontwikkeld in samenwerking met koeriersbedrijf DHL Danzas Air & Ocean en heeft een afmeting van 1,20 bij 0,8 bij 0,8 meter. Telkens wanneer er artikelen voorzien van rfid-chip in de container worden gedaan of er uitgehaald, wordt dit geregistreerd.

Ook noteert de container de keren dat de doos wordt geopend, plus de GPS-coördinaten van de plek waar dat gebeurde. Wanneer dit op een onverwacht moment gebeurt kan de doos dit via GSM doorgeven. De slimme container beschikt ook over een aantal sensoren voor temperatuur, druk, schokken en luchtvochtigheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-23T11:11:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.