Ctac groeit fors in eerste halfjaar

Dit artikel delen:

Ctac boekt over de eerste helft van 2008 een omzetstijging van 58 procent. Dat komt door een toenemend aantal opdrachten en uitbreiding van minderheidsbelangen in dochterondernemingen. Het groeitempo zal in de toekomst afzwakken door de toegenomen schaalgrootte.

SAP-adviseur Ctac boekt in de eerste helft van 2008 een omzetstijging van 35,1 miljoen euro, een stijging van 58 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het personeelbestand nam toe van 342 consultants in 2007 naar 425 in 2008. Van de omzet is 3,6 miljoen euro afkomstig uit de verkoop van licenties en onderhoudscontracten. Daarnaast vergrootte het bedrijf de minderheidsbelangen in dochterondernemingen. De autonome omzetstijging bedraagt 33 procent in vergelijking met 22 procent een jaar eerder.

De nettowinst verviervoudigde van 700.000 euro in het eerste halfjaar van 2007 naar 2,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2008. Investeringen in de vier jaar oude back-office systemen, die door de aanhoudende groei van het bedrijf noodzakelijk waren, drukten de resultaten van 2007 fors.

De financieel gezien meest belangrijke bedrijfsonderdelen zijn Professional Services, dat de omzet zag stijgen van 5,9 miljoen naar 9,3 miljoen euro en Business Services, dat tekende voor een toename van 5 miljoen naar 9,7 miljoen euro. Binnen de divisie Business Services treedt Ctac op als businesspartner en business consultant. Het gaat daarbij om advisering in een specifieke branche. Professional Services is een gespecialiseerde divisie van solution consultants die specifieke vragen van klanten oplossen. De divisie is niet branchegebonden, maar richt zich op een bepaalde niche.

Vooruitzicht

De SAP-specialist rondde eind juni de overname van Crossverge definitief af. Daarmee is een bedrag gemoeid van vier miljoen euro. Dat bedrijf ontwikkelt XV Retail, software waarbij elke kassasysteem (point of sale) kan worden gekoppeld aan een erp-systeem. (enterprise resource planning).

Ctac verwacht voor heel 2008 een omzetgroei te boeken tussen de 35 en 45 procent ten opzichte van 2007. De bedrijfleiding verwacht dat, door de toegenomen schaalgrootte van het consultancybedrijf, het groeitempo zal afzwakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-28T11:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.