Microsoft stopt met Dynamics Entrepreneur

Dit artikel delen:

Microsoft gaat per 1 september 2009 stoppen met Dynamics Entrepreneur, een erp-applicatie gericht op het mkb. Eindgebruikers en partners krijgen tot februari 2013 nog ondersteuning van het softwarebedrijf.

Redelijk onverwachts heeft Microsoft besloten per 1 september 2009 te gaan stoppen met Dynamics Entrepreneur. Deze erp-applicatie specifiek voor het mkb werd in 2007 nog met veel tamtam gelanceerd, maar nog geen twee jaar later wordt de productie van de software al weer stopgezet. Wel zal Microsoft de service voor eindgebruikers en partners voortzetten tot februari 2013.

Een echte reden voor het stopzetten van Dynamics Entrepreneur geeft Microsoft niet, Arjan Oude Kotte, directeur Small and Midmarket Solutions & Partners (SMS&P) van Microsoft Nederland, meldt alleen dat het softwarebedrijf de investeringen in het erp-pakket stopzet en dat de ondersteuning tot februari 2013 gegarandeerd is. "Ook kijken wij hoe we klanten en partners kunnen laten migreren."

Dynamics Entrepreneur was een nieuwe businessmanagementoplossing, specifiek gericht op het kleinbedrijf tot circa 50 medewerkers. De oplossing biedt geïntegreerde functionaliteit en werkprocessen voor financieel, inkoop, voorraad en verkoop. In 2007 was Arjan Oude Kotte nog lovend over Dynamics Entrepreneur. Hij zei toen: "Het is een zakelijke applicatie voor bedrijven met tussen de 1 en 50 werknemers. Het pakket, dat gebaseerd is op Microsoft Dynamics NAV, is schaalbaar en is goed te verkopen in combinatie met Microsoft Small Business Server (SBS). Het pakket is snel te implementeren. Een gebruiker kan probleemloos door blijven groeien tot meer dan 200 gebruikers, er hoeven maar alleen extra gebruikerlicenties worden aangeschaft. Een nieuwe implementatie is dan niet nodig."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tsja, dan koop je een Microsoft-product omdat je denkt een betrouwbaar product aan te schaffen van een grote organisatie zodat je verzekerd bent van updates en verdere doorontwikkeling.... en dan stoppen ze er een jaar na de introductie doodleuk mee.

Bedankt Microsoft !

Microsoft heeft genoeg kapitaal om iets tot een succes te maken. Met weet echter ook dat SAP dit al 2x geprobeerd heeft en ook hun nieuwe MKB-product faalt. Met deze keuze van Microsoft kun je concluderen dat ze bezig zijn met een overname van een bestaande grote speler in het MKB. Geld is geen issue voor de grootmacht.

De vraag is nu dus: Welke grote softwareleverancier in het MKB staat qua groei een beetje stil en heeft er wel oren naar om overgenomen te worden? Ik kan maar 1 partij bedenken en dat is Exact. Die club heeft goede software voor het MKB en heeft begin dit jaar mislukte overnamegesprekken gevoerd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-04T09:47:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.