Middleware probleem bij integratie rfid

Dit artikel delen:

De software voor de integratie van rfid met bedrijsapplicaties is nog onvoldoende ontwikkeld. Dit blijkt uit onderzoek van Logica CMG onder vijftig West-Europese bedrijven. De onderzoekers verwachten wel dat dit de komende jaren standaard in erp-, wms- en scm-applicaties wordt gebouwd.

De toenemende complexiteit in een leveranciersketen maakt het gebruik van verschillende ict-toepassingen belangrijker. Daarbij zijn synchronisatie, verbinding en zichtbaarheid belangrijke elementen. Erp-pakketten worden veelal gebruikt voor interne bedrijfsprocessen en bevatten vaak 'warehousing'- en planningmodules. Logistieke dienstverleners gebruiken vaak een wms (warehouse management systeem) en een tms (transport management systeem). Volgens het rapport van Logica CMG worden er nog te weinig gegevens uitgewisseld tussen de verschillende systemen.


De integratie van data uit rfid-chips in bestaande software-applicaties is een belangrijk aspect bij de invoering van rfid-technologie. De data die wordt verzameld moet een beter zicht op de toeleveringsketen of een betere planning opleveren. De invoering van rfid in een keten kan leiden tot een explosieve groei van de opgeslagen data. Vervolgens is er software nodig om het gat tussen de uitgelezen data en de bestaande softwarepakketten te overbruggen. De meeste grote middleware-leveranciers zijn al bezig met het ontwikkelen van oplossingen voor dit probleem.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 23 april 2004

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-22T12:18:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.