Minder vaste en meer tijdelijke banen bij Unit 4

Dit artikel delen:

De onzekere economische situatie vraagt om meer flexibiliteit, zegt directeur Chris Ouwinga van Unit 4 Agresso. "We zijn uiteraard niet immuun." Daarom streeft de ict-dienstverlener naar meer inhuurkrachten

Automatiseerder Unit 4 Agresso is niet meer scheutig met het uitdelen van vaste contracten. Het bedrijf heeft nog altijd mensen nodig, maar de onzekere economische omstandigheden vragen om meer flexibiliteit, aldus algemeen directeur Chris Ouwinga. Vooral aan de kant van de dienstverlening streeft Unit 4 naar meer inhuurkrachten. "Daar kun je nu eenmaal gemakkelijker met tijdelijke krachten werken", zegt hij.

Voorlopig heeft Unit 4 naar eigen zeggen nog weinig last van een recessie. Ouwinga herkent ook niet de vraaguitval waarmee branchegenoot Ordina kampt. "Wij zijn ook een ander soort bedrijf. Wij verkopen in de eerste plaats software, geen diensten zoals Ordina."

Een belangrijk deel van de omzet, 43 procent, komt uit doorlopende onderhoudscontracten. Daar verandert weinig aan als het economisch tegenzit. En zelfs bij de acquisitie van nieuwe klanten zegt Ouwinga nog niet veel van vraaguitval te merken. "Uiteindelijk is onze software bedoeld om organisaties efficiënter te maken. Dus onze producten kunnen juist klanten helpen bij kostenbesparing."

Niet immuun

"Maar uiteraard zijn we niet immuun", vervolgt de directeur. "Van een zware recessie gaan we zeker wat merken. Voorlopig kijken we het nog even aan, maar als het moet, zullen we niet aarzelen om kostenmaatregelen door te voeren."

Mede daarom probeert Ouwinga zijn organisatie flexibel te maken. "En met tijdelijke krachten kun je snel afslanken of uitbreiden naar gelang de omstandigheden daar om vragen."

De topman kijkt uiteraard ook naar de toekomst. "Over onze verwachtingen kan ik nog niet veel zeggen. Beursgenoteerd, vandaar. Dat komt wel bij de presentatie van onze kwartaalcijfers. Maar dramatisch veel slechter wordt het voor ons niet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

unit 4 agresso = draaideur en slecht pensioen =niet doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-28T11:32:00.000Z Ton Wallast
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.