Vivare neemt SAP-oplossing Aepex in gebruik

Dit artikel delen:

SAP-implementatiepartner Aepex heeft voet aan de grond gezet in corporatieland. De Arnhemse woningcorporatie Vivare heeft een SAP Business All-in-One oplossing van Aepex in gebruik genomen.

Aepex is al elf jaar een partner van SAP. Sinds een aantal jaar richt het bedrijf uit Gorinchem zich ook op de sociale huisvesting. Aepex ontwikkelde een SAP All-in-One-oplossing, toegesneden op de corporatiebranche. SAP is echter geen gemeengoed in de woningbouwsector. De investering in een eigen SAP-template voor de corporaties heeft zich nu uitbetaald. Het Arnhemse Vivare heeft sinds een paar maanden de SAP-oplossing in gebruik. "Wij merken dat we hierdoor vaker op de longlist van een aanbesteding komen te staan, zeker nu Ymere als grootste corporatie ook voor SAP, maar dan met Ctac, heeft gekozen. De volgende order voor ons kan niet lang uitblijven", beweert Marco Boon, vennoot van Aepex en verantwoordelijk voor de activiteiten gericht op de woningcorporatiebranche.

Ex-Andersen Consulting

Aepex is opgericht door vijf ex-SAP-consultants van Andersen Consulting. Zij konden zich niet vinden in de koerswijziging van deze ict-dienstverlener (inmiddels Accenture geheten) om alleen multinationals te bedienen. "De focus lag niet meer op de leuke SAP-projecten in Nederland. In dat gat zijn wij toen gesprongen, overigens in goed overleg met onze oud-werkgever", zegt Boon. "Een van onze klanten die we meenamen, was Van Melle, en die snoepjesproducent ondersteunen we nog steeds."

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot zo'n honderd man met een omzet van 11 miljoen euro. Boon spreekt van een gestage groei. "Wij doen geen gekke dingen of onverantwoorde overnames. We willen ook zelfstandig blijven. Aepex doet niet aan detachering. Daarmee bind je je werknemers niet aan je bedrijf. Dan kun je als SAP-specialist net zo goed zzp'er worden. Wij trachten mensen in huis te houden middels interessante projecten met resultaatverantwoording."

Lego

"Wij zijn volledig op SAP gefocust. We hebben geen plannen om zoals Ctac Microsoft-bedrijfssoftware ernaast te doen. SAP kunnen we goed en we kunnen er verder in groeien. Ik zie geen reden om andere software erbij te gaan doen." Aepex bedient zowel grote bedrijven als het midden- en kleinbedrijf met het pakket SAP Business All in One. "De focus ligt op klanten met complexe logistieke processen en dienstverleners. Urenfabrieken, noem ik ze ook wel eens. Voor grote klanten doen we met name advies- en projectwerk. Voor ASM International begeleiden bijvoorbeeld een wereldwijde uitrol van SAP."

In Duitsland mag Aepex regelmatig meedraaien in het 'center of excellence'. Hier werkt SAP met klanten aan innovatieve concepten en modules. "Met de kennis en ervaring die we hier opdoen, kunnen we onze klanten beter ondersteunen. Een aantal van hen heeft bijvoorbeeld APO - Advanced Planner and Optimizer -, de planningssoftware van SAP, hier uitgetest." Het leverde ons zelfs Lego als klant op." Het Deense bedrijf toonde interesse in APO, en Aepex hielp daarbij. Het Deense bedrijf toonde interesse in APO, en Aepex hielp daarbij. Samen met Deense consultants regelde het bedrijf de implementatie. Sindsdien beschikt de SAP-partner over een kantoor in Denemarken.

Crisis

De economische crisis zal het aantal projecten vanuit het bedrijfsleven negatief beïnvloeden, verwacht Marco Boon van Aepex. Sommige opdrachtgevers zullen hun orders uitstellen. Maar dat verlies aan werk wordt gecompenseerd door de meer conjunctuurongevoeliger opdrachten vanuit de (semi-)overheid, aldus Boon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nu vraag ik me toch af of de druk van SAP om een positieve berichtgeving te krijgen in computable tot dit artikel geleid heeft.

Er komt nogal wat negatiefs naar boven waar het SAP betreft na deze beide artikelen:

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/erp/2866390/1276992/directeur-sap-wijt-mislukkingen-aan-klanten.html

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/crm/2872713/2333360/experts-sapdirecteur-vergeet-belang-partner.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-19T11:44:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.