PWC toetst mislukt SAP-project Noord-Holland

Dit artikel delen:

PriceWaterhouseCoopers onderzoekt de mislukte implementatie van de module SAP Grantor Management bij de provincie Noord-Holland. Daarnaast onderzoekt de provincie de mogelijkheden voor juridische stappen. De mislukte implementatie kostte de provincie vijf ton.

Adviesbureau PriceWaterhouseCoopers gaat onderzoek doen naar de mislukte implementatie van de module SAP Grantor Mangement bij de provincie Noord-Holland. De uitkomsten van het onderzoek worden in het eerste kwartaal van 2009 verwacht.

Daarnaast loopt er intern een juridisch onderzoek. "De provincie behoudt zich het recht voor om Ctac en SAP aan te spreken op de schade die hij heeft ondervonden en ondervindt omdat de subsidiemodule niet voldoet", schrijft de provincie in een kwartaalrapportage. Het onderzoek wordt nog het eerste kwartaal van dit jaar verwacht. De uitkomst van het onderzoek bepaalt of de provincie een claim indient bij de leverancier en de implementatiepartner.

Stopgezet

Vorig jaar maakte de provincie Noord-Holland bekend dat hij 500.000 euro had uitgegeven aan een SAP-module Grantor Management. De implementatie van deze nieuwe subsidiemodule mislukte. Er zou nog 500.000 euro nodig zijn om het systeem te laten werken. Het project werd stopgezet.

De provincie werkt nu nog met het oude systeem SuSy, een Microsoft Access-toepassing. Dit systeem werd op een aantal punten aangepast. De aanpassingen gaan ongeveer tienduizend euro kosten, schatte een woordvoerder van de provincie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wie mag dit geld weer op gaan hoesten, wat de provinice Noord-Holland uit gaat geven aan PWC?!? Juist de belastingbetaler!
Of zal dit "provinicaal onderzoek" gefinancieerd uit eigen zak/kas, met de renteopbrengsten van jullie Icesave ijslandse bankrekeningen?

Het word heel hoog tijd dat de belastingbetalers (de mensen die deze centen ophoesten) in Nederland een beslissende stem gaan krijgen in dit soort (in mijn ogen) onzinnige overheids uitgaven.

Mijn tip:
Steek het geld (wat je nog hebt) liever in een positieve berichtgeven, en een gedegen automatisering van "de provinciele subsidiemodule", waar het allemaal om begonnen is.

Of zoekt "De provincie Noord-Holland" nog een kostenpostje, waar ze het rijks subsidieoverzicht van belasting-oogst-boekjaar 2008 nog even op afgeschreven kan worden?

Tijd dat er weer referendums gehouden gaan worden... "Meer inspraak voor den burger! en controle op de overheidsuitgaven!"

Misschien een leuk onderwerp voor het volgende rondje kamervragen. Wie gaat 'm stellen?

@Ronald:
De provincie NH heeft zometeen toch geld zat. Door de verkoop van de Nuon gaan ze toch met geld smijten.
En hoppa, daar gaat weer een nutsvoorziening naar de kl*ten. Kijk maar eens terug in de tijd, zijn we er als afnemer van nutsvoorzieningen (spoor, elektra, zorg) beter van geworden dat alles geoutsourced en gecommercialiseerd word?
Het zijn juist de 'goed' communicerende (om even een ander hot item er bij te pakken) snelle pakken (in casu business consultants en financiele experts) die onze huidige economie tot stilstand hebben gebracht.
Vapourware groeit nou eenmaal niet tot in de hemel.

@Belastingbetaler:
Das idd heel triest om te lezen. De onafhankelijk energievoorziening van Nederland is verkocht in buitenlandse handen, door een stel mensen die er nog rijker van geworden zijn ook!. En jij en ik hebben het nakijken, te zamen met onze belastingcenten.

De "politieke elite" is nu geheel Nederland bewust aan het kaalstrippen is tot op haar botten (en daar ook nog winst op maakt) van haar eigen onafhankelijkheden (olie, gas) en ieder stukje nederlandse cultuur, stelselmatig aan het vernietigen is "ten gunste van bla bla bla The All Mighty Europa".

Het is toch te gek dat wel op een gasbel zitten, en nu gas moeten gaan importeren uit het buitenland.

Eigen schuld volgens Angelique de Vries, directeur SAP Nederland.

@Jan:
Schuld.. heeft dat iets te maken met
- ontstane betalingsachterstanden (door mislopende subsidies) in Noord Holland?
- Negatief saldo na misgelopen ICEsave avontuur?
- Gebrek aan het nemen van eigen verantwoordelijkheid door betrokken "slachtoffer" :-)

Beste belastingbetaler,

Zonder business consultants en financial experts zou deze wereld zich nog steeds in de oliecrisis van de jaren 70 bevinden. Deze hardwerkende mensen zorgen voor vooruitgang door 80 uur per week te werken en zich toe te wijden aan een vakgebied waar veel mensen te lui voor zijn.
Jouw betoog heeft veel weg van een communistisch pamflet. Zit je anoniem te schrijven omdat je een ex-gedetineerde SP terrorist bent?
Ik vind hoe kleiner de overheid hoe beter. En deze wereld wordt alleen maar beter van dikke blikken consultants.


@Tjeerd: "hoe kleiner de overheid hoe beter"
Ben ik het helemaal mee eens. Meer zelfbeschikkingsrecht voor de burger, en minder overheids bemoeienis in mijn priveleven. Laat ze eerst maar eens hun eigen straatje schoonvegen.


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-26T15:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.