Softwarebedrijf Finnion failliet verklaard

Dit artikel delen:
Failliet

Finnion uit Den Bosch is failliet. Het bedrijf leverde software voor de front- en midoffice van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. ABN Amro was de grootste klant.

Het Bossche softwarebedrijf Finnion is bankroet verklaard. Tien medewerkers staan op straat. De curator zoekt met de eigenaren uit of een doorstart mogelijk is.

Volgens advocaat Arno Smits, die samen met curator Ruud Dekker van het kantoor Dekker & Smits Advocaten het onderzoek uitvoert, blijkt uit de eerste bevindingen dat Finnion te weinig opdrachten binnenkreeg. De kleine omvang van het bedrijf vormde in zijn ogen een probleem om het geavanceerde product FAP - een Financieel Advies Platform voor de front- en midoffice - aan grote financiële instellingen te kunnen slijten. "Bovendien ging een groot project op het laatste moment niet door. Daardoor viel het weer terug op een beperkt aantal klanten, waarvan de ABN Amro Verzekeringen de belangrijkste was."

ABN Amro Verzekeringen blijft voorlopig draaien met FAP. De curator is met de verzekeraar in gesprek over waar het intellectueel eigendom van de op maat gesneden softwareoplossing ligt. Finnion werd als subcontractor ingehuurd. Het werkte met partners als Capgemini en IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

WAAROM schrijven jullie artikelen over 10-mans bedrijfjes die failliet gaan? Hebben jullie dan echt geen nieuws meer? Volkomen onzinnig en draagt alleen maar bij aan het kweken van onterechte massa-hysterica onder de bevolking c.q. ondernemers.

Gelieve te schrijven over significante werkgevers ipv. eendagsvliegbedrijfjes die in het niet vallen bij de grotere detacheerders/banken...multinationals. Dit is gewoon natuurlijke selectie.

Natuurlijk, het is ernstig dat steeds meer bedrijven nu de afgrond naderen, maar zulke nieuwsberichten voor 10-mansbedrijfjes is gewoon waanzin.

Vind dit een prima artikel, i.t.t. de voorgaande reactie. Gezien de partners en klanten was Finnion duidelijk een niche speler met leuke proposities. Dat dit soort bedrijven nu failliet gaan zegt veel en is relevanter dan een stop op het bestellen van leaseauto's bij dienstverlener X,Y,Z, of operatie kaasschaaf 1,2,3...

Ik ben bijzonder blij met artikelen die ook over kleinere bedrijven gaan.

Laten we wel zijn, het aantal mederwerkers in kleinere ict-bedrijven bij elkaar is circa acht maal zo hoog dan het aantal medewerkers in de top 20 van de ict-bedrijven in Nederland (Bron ICT~Office, KvK en Computable.)

De klanten zijn de dupe, de Finnion medewerkers zitten thuis af te wachten en zoeken misschien een andere baan. Het risico voor de klanten is dat er geen storingen meer kunnen worden opgelost. Grootbanken zouden dit risico eerder moeten inzien en anders dergelijke bedrijven integreren of zoeken naar een meer stabiele partner. Misschien kan CAP Gemini die tent opkopen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-06T13:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.