Directeur Infor Benelux raakt overbodig

Dit artikel delen:

Vincent Harmsen, verantwoordelijk voor Infor Benelux en Scandinavië, vertrekt bij het softwareconcern. Door het opheffen van de door hem geleide divisie 'Northern Europe' is zijn functie komen te vervallen.

Vincent Harmsen, vice president Northern Europe, is na twee jaar alweer vertrokken bij softwarehuis Infor. Het bedrijf heeft een reorganisatie doorgevoerd waarbij het aantal verkoopregio's is ingekrompen. "De Noord-Europese regio waar ik leiding aan gaf, houdt als separate regio op te bestaan en wordt geïntegreerd in een nieuwe Emea-regiostructuur", vertelde hij tegen vakblad Logistiek.

Bedrijfssoftwareleverancier Infor kondigde eind 2008 al aan vijf procent van zijn arbeidsbestand te schrappen. Hoeveel medewerkers er in Nederland inmiddels ontslagen zijn, kon het bedrijf niet direct melden. De pr-manager van Infor Benelux bleek namelijk eveneens niet meer werkzaam te zijn bij Infor.

Begin vorige maand verliet Keith Deane, directeur van Infor Emea (Europe Middle East and Africa), ook al het bedrijf. Deane liet op de Infor-gebruikersdag afgelopen november nog weten gematigd positief te zijn over de kansen op de markt, ondanks de recessie. Een maand later kondigde het bedrijf een sanering aan.

Deane's opvolger is Benoit de la Tour. Hij was hoofd van 'Southern Europe'. In zijn nieuwe rol wordt De la Tour verantwoordelijk voor de verkoop en ondersteuning van alle Infor-producten in de Emea-regio.

IBM-productlijn

Verder heeft het softwarebedrijf een nieuwe wereldwijde organisatie ingericht voor zijn producten die op het IBM System i-platform draaien. Er werken zo'n 15.000 klanten met deze applicaties. Kern van de producten is de Infor ERP LX-lijn van het overgenomen SSA. Door de ondersteuning wereldwijd te stroomlijnen wil Infor de productontwikkeling stimuleren, klanten beter ondersteunen en de samenwerking met IBM bevorderen. Ook kunnen gebruikers via het 'Open SOA'-platform van Infor hun System i gebaseerde erp-(enterprise resource planning)-oplossingen makkelijker koppelen aan andere Infor-pakketten.

Infor is met een omzet van 2,3 miljard dollar, 75.000 klanten en 9.000 werknemers een van de grootste leveranciers van bedrijfssoftware. De Benelux is met een omzet van 110 miljoen dollar, tweeduizend klanten en ruim duizend werknemers (waarvan 753 vast) een belangrijke regio. Zo'n 650 klanten gebruiken Baan-software (Infor ERP Baan en Infor ERP LN).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooie gelegenheid voor Vincent om zich verder te kunnen ontplooien

Jammer dat er niets vertelt wordt over de Bibliotheeksoftware van Infor (Infor Library Solutions) gevestigd in 's Hertogenbosch met meer dan tweehonderd klanten in de Benelux en ook binnen de Emea-regio behoord.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-10T18:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.